fbpx

Συζητήσεις μεταξύ ανθρώπων…

Βλέπεις τελικά πως αυτοσαμποτάρεις τον εαυτό σου ;

 

Βγες από αυτόν το φαύλο κύκλο…

 

Ειρωνία…

 

Ενώ είσαι σίγουρος για το πώς θα κάνεις κάτι για τους άλλους, δηλαδή για να τους βοηθας πάντα χωρίς να βλέπεις εσένα και με λίγα λόγια να είσαι το kid pleasure τους.

 

Ενώ όταν είναι να κάνεις κάτι για σένα, δηλαδή να βοηθήσεις τον εαυτό σου ζητάς την επιβεβαίωση από τρίτους και πολλές φορές απο τους εκμεταλευτές σου.

 

Βγες από αυτήν την αμφισβήτηση της πραγματικότητας σου (gaslighting) και ανέλαβε πραγματικά την ευθύνη του εαυτού σου ΕΣΥ και ΟΧΙ οποιονδήποτε άλλος να κάνει αυτό που θέλει χρησιμοποιώντας στην ουσία σένα .

 

Βγες από αυτή την συνεξάρτηση και δες την ουσία του εαυτού σου μέσα απο την δική σου αξία, αυτή που εκφράζει εσένα στην όλη σου υπόσταση δηλαδή ΕΣΥ χωρίς καμία άλη ξένη ουσία και εξουσιοδότηση.

 

Να είσαι σίγουρος πως όταν δεις και βρεις τον πυρήνα του εαυτού σου θα σε αμφισβητήσουν και θα προσπαθήσουν να αμφισβητήσεις και εσύ τόσο όσο ποτέ δεν αμφισβήτησες εσύ τον εαυτό σου γιατί θα σου είναι ήδη η γνωριμο λόγω ότι “εκπαιδεύτηκες” από αυτούς σε αυτό στο παρελθόν.

 

Άσε το παρελθόν και μη μένεις εκεί διότι χάνεις το τώρα για να ζήσεις το αύριο.

 

Με λίγα λόγια…

 

Η διαφοροποίηση ενοχλεί το σύστημα.

 

Βγες από αυτό το καλούπι όσο και να είσαι με την πλάτη στον τοίχο να θυμάσαι πως είσαι δυνατός και αυτή η πηγή έρχεται μέσα από εσένα.

 

Γιατί πολύ απλά υπήρχε και καλύφθηκε με όλα τα ξένα “πρέπει” των άλλων και όταν το δεις, δεν θα είναι κάτι καινούργιο για σένα, απλά προϋπήρχε μέσα σου αυτή η δύναμη.

 

Το μόνο καινούργιο είναι να ζήσεις με την δύναμή σου !

 

Με θέληση πρωτίστως, καλλιέργεια, φροντίδα, γνώση, επίγνωση και εξάσκηση θα καταφέρεις αυτό που κρυφά, ενδόμυχα είχες πάντα μέσα σου και δεν νοούσων να το πεις και να το κάνεις.

 

Αρκεί να αποδεχθείς αυτό που θέλεις να κάνεις…

 

Για ΕΣΕΝΑ, να είσαι εσύ “εκεί” στο εδώ και τώρα.

 

Δεν είναι ντροπή ακόμα και να ζητήσεις τη βοήθεια ενός ειδικού συμβούλου ψυχικής υγείας. Θάρρος είναι!

 

Σταμάτης Σύρος. 4/11/2023.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.