fbpx

ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

Αθανασάκη Αργυρή

Η Αθανασάκη Αργυρή είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ανασυνδυασμένη Εκλεκτική Συμβουλευτική – Ειδική παιδαγωγός - Φιλόλογος. Είναι πιστοποιημένη σύμβουλος ψυχικής υγείας από το Κέντρο Θεραπευτικής και Συμβουλευτικής παιδιών και ενηλίκων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην προσέγγιση της Ανασυνδυασμένης Εκλεκτικής Συμβουλευτικής - Ψυχοθεραπείας και είναι μέλος της Ε.Ε.Α.Ψ.Ε.Σ. Έχει λάβει εκπαίδευση στην Κλινική Ύπνωση σε επιμορφωτικό πρόγραμμα του ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ, καθώς και σε θέματα Σεξουαλικής Εκπαίδευσης και Εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή σε προγράμματα του Πανεπιστήμιου Αιγαίου καθώς και εκπαιδεύσεις - σεμινάρια διαλογισμού, mindfulness και manifestation. Είναι πτυχιούχος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης με 15 χρόνια εμπειρία στην δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στο Liverpool John Moores University με τίτλο Master of Arts, Special Educational Needs. Έχει εξειδίκευση στην διδασκαλία σε μαθητές με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, μαθησιακές δυσκολίες και αναπηρίες. Στο έργο της επικεντρώνεται στην γνωστική και ψυχική εξέλιξη και υποστήριξή των μαθητών της. Γνωρίζει άριστα την Ελληνική Νοηματική Γλώσσας ως εκπαιδευόμενη διερμηνέας. Έχει υπάρξει ενεργό μέλος σε εθελοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες όπως στην διοργάνωση του Santa Run Chania 2016-2017 ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής. Έχει συμμετάσχει σε θεατρικά εργαστήρια και παραστάσεις από το 2016 στον «Πολιτισμικό Νότο» Χανίων, στον σύλλογο Εβριτών Δράμας «Ο Έβρος» και στο Καλλιτεχνικό εργαστήρι «Μάνος Κατράκης» στην Ρόδο. Η Αθανασάκη Αργυρή παρέχει προσεγμένη, εξατομικευμένη υποστήριξη σε κάθε θεραπευόμενο με εφόδιο την πολυποίκιλη εκπαίδευση και εμπειρία της.

Βαρθάλη Ειρήνη

Η Ειρήνη Βαρθάλη γεννήθηκε το 1976 στην Χαλκίδα. Σπούδασε αρχικά Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ, ωστόσο το ενδιαφέρον της για την επιστήμη της ψυχολογίας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου, την οδήγησε σε νέο κύκλο σπουδών στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Εχει εκπαιδευτεί: • Στην Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας E.I.C.P. (3ετες πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής, τη European Association For Counselling και European Federation of Integrative Counselling & Psychotherapy) • Στην Θεραπεία Ζεύγους & Συμβουλευτική Γάμου Αναλυτικο-Συστημικής και Γνωσιακής Συμπεριφορικής Προσέγγισης (ετήσιο αναγνωρισμένο πρόγραμμα κατάρτισης του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας) • Στην Υπερπροσωπική Σωματοκεντρική Ψυχοθεραπεία (τετραετή εκπαίδευση αναγνωρισμένη στην Ολλανδία POL Institute) • Στο συντονισμό ομάδων Σχολών Μελλοντικών Γονέων & Γονέων (πιστοποιημένη εκπαίδευση από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων και την Διεθνή Ομοσπονδία για την Εκπαίδευση Γονέων) • Στο συντονισμό Ομάδων Εφήβων • Στο πρόγραμμα Γονικής Ταυτότητας & Γονικού Συναισθηματικού • Στη Συμβουλευτική Γονέων (εξειδικευμένες κατευθύνσεις για γονείς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με βρέφη, νήπια, παιδιά σχολικής ηλικίας, ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, δυσκολίες συγκέντρωσης και υπερκινητικότητα, δυσκολίες με παιδιά και εφήβους σχετικά με προβλήματα εξαρτήσεων, παραβατικότητα, δυσκολίες στη συμπεριφορά, διαζύγιο, απώλειες προσώπων, ψυχικές και οργανικές ασθένειες μελών οικογένειας. (Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής). • Στη διαχείριση Πένθους & Απώλειας (E.I.C.P και Ματθαία Σταθαράκη) • Στη θεραπεία Εσωτερικού Παιδιού (POL Institute) • Στην Ατομική Συστημική Αναπαράσταση (ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ) • Στη Ψυχοπαθολογία (ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ) • Στο Life Coaching (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) • Στην επαγγελματική συμβουλευτική & coaching (Ε.Ι.C.P.) • Στις τεχνικές διαχείρισης άγχους μέσω της Eνσυνειδητότητας- Mindfulness Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα εκπαιδευτικά σεμινάρια Gestalt, Bioenergetics & Ραιχικής θεραπείας, συστημικής αναπαράστασης καθώς και ετήσιο εισαγωγικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΙΣΟΨ στην Σχεσιακή Ψυχοθεραπεία και στην Ομαδική Ψυχανάλυση κατά Irvin Yalom & τα Σχεσιακά Δυναμικά Ομάδας 2021-22. Συντονίζει ομάδες προσωπικής ανάπτυξης, βιωματικά & ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια και ατομικές συνεδρίες στην Αθήνα και τη Χαλκίδα (διαδικτυακά & δια ζώσης). Είναι συνεργάτης του εκπαιδευτικού και θεραπευτικού κέντρου ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ στην Αθήνα.

Βράιλα Έλενα

Η Έλενα Βράϊλα είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Κοινωνιολόγος. Αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου το 2012. Θέλησε να συνδυάσει την Κοινωνιολογία με την Ψυχική Υγεία και την Ψυχοθεραπεία και έτσι, συνέχισε τις σπουδές της στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής. Εν συνεχεία, αγαπώντας πολύ την Ψυχανάλυση και έχοντας παρακολουθήσει πολλά ψυχαναλυτικά συνέδρια, εγγράφηκε στην Ακαδημία Κλινικών Σπουδών Αθήνας (ΑΚΣΠΑ), όπου συνεχίζει την φοίτησή της. Επιπλέον, ασχολείται με την Κλινική Βιοθυμική Ύπνωση, έχοντας αποκτήσει το Δίπλωμα Ανώτερης Πρακτικής στην Κλινική Ύπνωση – Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία. Πρεσβεύει ότι η δια βίου μάθηση συμβάλλει αναντίρρητα στην εξέλιξή μας και εμποτίζει την αυτογνωσία μας. Εργάζεται ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας σε δύο Κέντρα Ψυχοθεραπείας στην Αθήνα, πραγματοποιώντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες ενηλίκων. Επιπρόσθετα, είναι Εισηγήτρια Σεμιναρίων, καθώς αγαπάει πολύ τον κλάδο της Εκπαίδευσης και ολοκληρώνει το Μεταπτυχιακό της στον Εκπαιδευτικό Τομέα. Έχει ασχοληθεί με τον εθελοντισμό και πιστεύει ότι όταν φροντίζουμε κάποιον, φροντιζόμαστε και οι ίδιοι. Προσπαθεί να ζει την στιγμή, να εστιάζει στο «εδώ και τώρα» και να λαμβάνει όσα περισσότερα μπορεί από μια εμπειρία. Την χαρακτηρίζει η ενσυναίσθηση και η αγάπη της για το επάγγελμά της.

Βράιλα Μαρία

Η Μαρία Βράιλα είναι Ψυχολόγος. Το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται γύρω από θέματα Κλινικής Ψυχολογίας, παροχής Συμβουλευτικής και Διαχείρισης Μαθησιακών Δυσκολιών. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει ολοκληρώσει το Μεταπτυχιακό της Πρόγραμμα στη Σχολική Συμβουλευτική και Καθοδήγηση, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε την άσκησή της σε Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας Στρατιωτικής Ψυχιατρικής Κλινικής για ενάμιση χρόνο. Παρακολούθησε ετήσια μετεκπαίδευση στην Κλινική Ψυχοπαθολογία και υπήρξε επιτυχούσα στις τελικές εξετάσεις. Για ένα χρόνο έκανε άσκηση σε Κέντρο Ημέρας του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Έχει εργαστεί σε Ειδικά και Γενικά Σχολεία και σε Κέντρα Ειδικής Διαπαιδαγώγησης. Έχει παρακολουθήσει ετήσιες μετεκπαιδεύσεις και σεμινάρια με αντικείμενο την Ειδική Αγωγή και την Κλινική Ψυχολογία. Έχει εκπαιδευτεί στη χορήγηση και ανάλυση δοκιμασιών διάγνωσης ψυχοπαθολογίας και μαθησιακών δυσκολιών. Επιπλέον, εντάχθηκε σε κύκλο εκπαίδευσης στην Ψυχανάλυση για 5 έτη. Σήμερα εργάζεται στο ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ., όπου διεξάγει συνεδρίες με παιδιά, εφήβους και ενήλικες και πραγματοποιεί ομιλίες σε γονείς και λοιπούς ιδιώτες για θέματα ψυχολογίας. Επιπρόσθετα, εργάζεται σε Κέντρο Θεραπειών, όπου διεξάγει συνεδρίες με παιδιά και εφήβους και συνεδρίες συμβουλευτικής γονέων. Παράλληλα, εκπαιδεύεται στην Ομαδική Ανάλυση. Η εργασία της εκπορεύεται από την προσωπική της θεώρηση πως η ψυχική υγεία και ισορροπία είναι δικαίωμα όλων μας, κάτι το οποίο λειτούργησε ως κινητήρια δύναμη για να ασχοληθεί με τον τομέα της ψυχολογίας.

Βρεττού Άννα

Η Άννα Βρεττού είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Ανασυνδιασμένης - Εκλεκτικής κατεύθυνσης και έχει εξειδικευση στη Συμβουλευτική Ζευγαριών. Εργάζεται στο Κέντρο Θεραπευτικής Συμβουλευτικής ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ ως υπεύθυνη στις ατομικές συνεδρίες των φοιτητών Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και άλλων πελατών του κέντρου. Έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή Συμπεριφορική, Gestalt, Ψυχοδυναμική, Art Therapy, Δραματοθεραπεία, Συστημική Αναπαράσταση. Έχει πάνω από 10 έτη προσωπικής θεραπείας με ατομικό θεραπευτή και πάνω από 1000 εποπτευόμενες ώρες ετησίως με τους πελάτες-θεραπευόμενούς της. Συνεχίζει τις σπουδές της στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Essex (Αγγλίας).

Δαρδάγου Έρρικα

Η Έρρικα Δαρδάγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου διαμένει και εργάζεται έως και σήμερα. Το πρώτο της πτυχίο στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες ήταν στην Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία, στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκεί ήρθε πρώτη φορά σε επαφή με την ψυχολογία μέσα από τα υποχρεωτικά, στον κύκλο ακαδημαϊκών σπουδών της, μαθήματα ψυχολογίας. Το δεύτερο πτυχίο της, ήταν Πτυχίο Μετάφρασης από το British Council of Cambridge. Εργάστηκε, πριν καν αποφοιτήσει και επί σειρά ετών ως καθηγήτρια, υπάλληλος Εθνικής τραπέζης, ιδιωτική υπάλληλος έως ότου αποφάσισε να ακολουθήσει τη μεγάλη της αγάπη για την ψυχολογία. Παρακολούθησε σειρά επιμορφωτικών και βιωματικών σεμιναρίων Ψυχολογίας και στη συνέχεια αποφάσισε να φοιτήσει εκ νέου σε ολοκληρωμένους κύκλους σπουδών στο αντικείμενο, παίρνοντας Πτυχίο Κλινικής Γνωσιακής Υπνοθεραπείας και στη συνέχεια Πτυχίο Ανασυνδυασμένης Εκλεκτικής Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας στο ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ. Εξακολουθεί σταθερά να επιμορφώνεται, να συμμετέχει σε βιωματικά σεμινάρια, ημερίδες ψυχολογίας, αρθρογραφεί και εργάζεται, εξ‘ ολοκλήρου πλέον, ως θεραπεύτρια διενεργώντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες, δια ζώσης και διαδικτυακά, τόσο ιδιωτικά στο προσωπικό της γραφείο όσο και σε συνεργασία αποκλειστικά με το ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ.

Δήμου Αχιλλέας

Ο Αχιλλέας Δήμου είναι Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής και εντός κλάδου Ψ από το 2013. Ακαδημαϊκά, ως Απόφοιτος της Ψυχολογίας Στρασβούργου Γαλλίας με αναγνώριση από την Γαλλική και την Ευρωπαϊκή Κοινότητα (Republique Francaise - Licence de Sciences Humaines et Sociales, Mention Psychologie, Νο. 16328043) και με Νόμιμη Άδεια Ασκήσεως στην Ελλάδα (Αρ. 1146114), είναι Μέλος της Ακαδημίας Κλινικών Σπουδών Αθήνας, με προσέγγιση τη Ψυχοδυναμική Λακανική Ψυχανάλυση. Πέραν αυτού, έχει πάνω από 20 έτη εκπαίδευσης και εμπειρίας πάνω στο Ανθρώπινο Δυναμικό και τη Διοίκηση, σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Παρακολουθεί πλήθος σεμιναρίων και ημερίδες στο τομέα της Ψυχολογίας και της Ψυχανάλυσης για διάφορα εξειδικευμένα θέματα σε Νευρώσεις και Ψυχώσεις, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει σε επιστημονικές δημοσιεύσεις, εθνικά και διεθνή συνέδρια, καθώς και forums με επιστήμονες από Ελλάδα και Εξωτερικό, με ενδιαφέρον για αρθρογραφία σε τοπικά και πανελλήνια έντυπα, σχετικά με την ψυχική υγεία. Θεραπευτικά, τηρώντας τις διαδικασίες που προβλέπονται στο Εξωτερικό με Θεραπεία και Εποπτεία διασφαλίζοντας κάθε Θεραπευόμενο, συνεργάζεται με Ιδιωτικές Δομές και Κέντρα, Θεραπευτικά Γραφεία και Επιστήμονες (ψυχιάτρους, ιατρούς, διατροφολόγους κλπ), ενώ έχει εμπειρία και ως Εθελοντής σε Μη Κερδοσκοπικές Δομές (ΜΚΟ και ΑΜΚΕ). Συνδράμει Συμβουλευτικά και Ψυχοθεραπευτικά, σε Ατομικές Συνεδρίες και Ομάδες Παιδιών, Εφήβων, Ενηλίκων, Γηραιών, Γονέων, Ζευγαριού, Οικογένειας, αλλά και Ειδικών και Ευπαθών ομάδων.

Ζαχαράκης Βασίλειος

Μετά το απολυτήριο Γενικού Λυκείου από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα και ολοκληρώνοντας τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, ο Βασίλειος Ζαχαράκης ολοκληρώνει τις σπουδές του Bachelor of Arts με κατεύθυνση ψυχολογίας στο Αμερικάνικο κολλέγιο Ελλάδος-Deree. Στη συνέχεια ολοκληρώνει το Diploma στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική στο ICPS Κολλέγιο ανθρωπιστικών επιστημών, όπου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Strathclyde της Σκωτίας ολοκληρώνει τις σπουδές του για το Μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία (M.Sc.). Όλο αυτό το διάστημα, και ενώ έχουν συμπληρωθεί οι απαιτούμενες ώρες συνεδριών που του δίνουν το δικαίωμα εγγραφής στον Ευρωπαϊκό Σύλλογο ψυχολόγων, απασχολήθηκε σε διάφορους τομείς της ψυχολογίας, ως συντονιστής ομάδας γονέων σε νηπιαγωγείο, ως ψυχολόγος σύμβουλος στην Ένωση για την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και την επαγγελματική επανένταξη μακροχρόνιων ανέργων, ως συνεργάτης σύμβουλος ανθρώπινου δυναμικού και παραγόντων ποδοσφαιρικής ομάδας της Α' κατηγορίας και τέλος, στο ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ, με το οποίο συνεργάζεται ανελλιπώς τα τελευταία 4 χρόνια, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη φοιτητών που παρακολουθούν τα μεταπτυχιακά προγράμματα του κέντρου. Όλο αυτό το διάστημα έχει παρακολουθήσει επιστημονικές επιμορφώσεις και συνέδρια στην Ψυχολογία, όπως τις Ημέρες Ψυχολογίας στο Ίδρυμα Μωραΐτη, και άλλες σε διάφορους φορείς όπως στο Κολλέγιο Αθηνών, Υπουργείο Πολιτισμού και Παιδείας.

Μπισμπίκη Μαίρη

H Μαίρη Μπισμπίκη ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως Ψυχοθεραπεύτρια, ΜΑ. Σπούδασε Marketing στην Ελλάδα, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Πληροφοριακά Συστήματα στο University of Greenwich στο Λονδίνο. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ψυχολογία όπου πήρε το Certificate & Diploma στη Συνθετική Θεραπεία αναγνωρισμένο από το διεθνώς γνωστό οργανισμό Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας COSCA (Counseling & Psychotherapy in Scotland) και ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό της στην Συνθετική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία (MA in Integrative Counselling & Psychotherapy) από το Middlesex University. Έχει εργαστεί πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα σε τομείς ανθρωπίνων σχέσεων και διοίκησης επιχειρήσεων. Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Ψυχολογία όπως στη Gestalt (Ψυχογενετικό Μοντέλο), CBT (Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία), Συστημική Αναπαράσταση, Κλινική Ύπνωση, Προσωποκεντρική Συμβουλευτική, Personal Development (Insight I&II by Santa Monica University), Art&Dance therapy καθώς και σε ειδικά προβλήματα αλκοολισμού, ουσιών, πένθους-απώλειας και σεξουαλικών δυσλειτουργιών. Έχει λάβει μέρος σε θεραπευτικές ομάδες Ψυχογενετικής της Anne Teachworth (Psychogenetic System) από το Gestalt Network in Greece μέσω της οποίας η θεραπευτική διαδικασία περιλαμβάνει το Τεστ Επιλογής, τεχνικές Gestalt, Ψυχοδράματος και Νευρωγλωσσικού Προγραμματισμού (N.L.P.). Έχει ασχοληθεί παράλληλα με την ενεργειακή θεραπευτική τέχνη του Reiki και των Chakras, εναλλακτικές ολιστικές θεραπείας για το σώμα, το νού και το πνεύμα. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων όπου συνεργάζεται με ιδιωτικές σχολές και κοινωνικους φορείς. Έχει συντονίσει ομάδες θεραπείας (Group Therapy) στην κοινωνική δομή «Κέντρο Γυναίκας» του Δήμου Αγ.Παρασκευής καθώς έχει συμμετάσχει εθελοντικά σε πολλές κοινωνικές δράσεις του Δήμου. Είναι συνεργάτης του ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ. πραγματοποιώντας συνεδρίες σε ενήλικες, εφήβους, ζεύγη και οικογένειες, καθώς παράλληλα συντονίζει ομάδες εκπαιδευόμενων του κέντρου. Έχει ασχοληθεί παράλληλα με το θεάτρο, την υποκριτική, την σκηνογραφία και τον κλασικό χορό.

Παναγιωτόπουλος Δημοσθένης

Ο Δημοσθένης Παναγιωτόπουλος ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως Ψυχοθεραπευτής-Φιλοσοφικός Σύμβουλος, Γνωσιακός Συμπεριφορικός Κλινικός Υπνοθεραπευτής. Έχει λάβει Δίπλωμα στη Φιλοσοφική Συμβουλευτική, Φιλοσοφική Ανθρωπολογία, Φιλοσοφία & Αφηγηματολογία και Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία. Επίσης έχει ολοκληρώσει Διετή Εκπαίδευση στον Ιατρικό Ωτοβελονισμό - Ωτοδιάγνωση - Ωτοθεραπεία. Ταυτόχρονα έχει πραγματοποιήσει Msc Νευροψυχολογία & Γνωσιακή Νευροεπιστήμη University of Essex και Master of Arts in Philosophical Counseling. Ακολουθεί ένα πλήθος εκπαιδεύσεων: Life Coaching, Ψυχολογία- Συμβουλευτική Προπονητικής ζωής και πιστοποιήσεων: Τheory of Reinforcecement and Psychanalytic Therapy, Cognitive Behavioural Hypnotherapy (CBH) for Anxiety Disorders, Cognitive Behavioural Hypnotherapy (CBH) – Clinical Interviewing: Intake, Assesment, & Therapeutic Alliance. Cognitive Behavioural Hypnotherapy (CBH) For Mood Disorderσ G. Egan’s Skilled Helper Model: A Problem – Solving Approach to Helping.

Παπανδρέου Νάντια

Η Νάντια Παπανδρέου ξεκίνησε το ταξίδι της στον χώρο της αυτογνωσίας και του ανθρώπινου ψυχισμού νωρίς στην εφηβική της ζωή, μέσα από την ανάγνωση βιβλίων και μυθιστορημάτων. Εκεί ήταν η πρώτη της συναρπαστική επαφή και αναζήτηση των «πώς» και των «γιατί» της ανθρώπινης φύσης! Η λήξη της σχολικής της ζωής τη βρήκε να σπουδάζει στο Λονδίνο, όπου το 1996-2000 ολοκλήρωσε σπουδές Ψυχολογίας BSc in Psychology στο University of Greenwich. Μέσα από μια επιπλέον ανάγκη για γνώση αλλά και εξειδίκευση το 2000 ξεκίνησε ένα καινούργιο ταξίδι γνώσης κάνοντας μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχανάλυση, αποκτώντας τον τίτλο σπουδών MA in Psychoanalytic Stydies, Univeristy of Essex. Μέρος της συγκεκριμένης εκπαίδευσης αποτέλεσε και η εργασία της σε ψυχιατρική κλινική νοσημάτων Mental Health Hospital of Colchester. H επιστροφή της στην Ελλάδα ταυτίστηκε με παρακολούθηση και απόκτηση πτυχίου Φ.Π.Ψ., αλλά και με εργασία σε κέντρα απεξάρτησης ναρκωτικών κι συγκεκριμένα στο 18 ΑΝΩ. Αργότερα και για 12 συνεχόμενα έτη στο ΚΕΘΕΑ, ειδικεύτηκε σε θέματα εξάρτησης και σε δομές, όπως η ολιστική θεραπεία, μονάδες κοινωνικής επανένταξης, αλλά και οικογενειακή θεραπεία μελών. Επόμενο βήμα υπήρξε η ενασχόλησή της με πληθυσμό ΑΜΕΑ, ενώ όλα αυτά τα χρόνια συνεχίζει να εκπαιδεύεται σε ανασυνδυασμένες θεραπείες, θεραπεία ζεύγους στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, σεμινάρια θεραπείας μέσω τέχνης, εκπαίδευση σε ψυχομετρικά εργαλεία κ.ά. Τα τελευταία χρόνια έχει την χαρά και βρίσκεται σε σταθερή συνεργασία με το ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ., όπου διδάσκει σε σπουδαστές τριετούς φοίτησης την ενότητα της Συμβουλευτικής και Ψυχοδυναμικής θεραπείας, καθώς και το ετήσιο πρόγραμμα Θεραπείας Ζεύγους. Παράλληλα, στον συγκεκριμένο χώρο πραγματοποιεί ατομικές θεραπείες, θεραπείες ζεύγους και εποπτείας.

Παρασκευά Νατάσα

Η Νατάσα Παρασκευά είναι Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπεύτρια Συνθετικής Προσέγγισης. Αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Guliemo Marconi της Ρώμης και συνέχισε τη μετεκπαίδευσή της στην Ανασυνδιασμένη Εκλεκτική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Θεραπευτικής Συμβουλευτικής Παιδιών και Ενηλίκων ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ. Έχει ειδικευτεί στη Συμβουλευτική Θεραπεία Ζεύγους, καθώς επίσης έχει λάβει πιστοποίηση στην ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών. Στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης, αυτή τη στιγμή συνεχίζει την κατάρτισή της στη Ψυχοθεραπεία Παιδιών κι Εφήβων συνθετικής προσέγγισης στο τετραετές μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα του Διεπιστημονικού Κέντρου Αθηνών Δ.Ε.Κ.Α. Μιλά Αγγλικά, Ιταλικά και Ιαπωνικά και έχει συμμετάσχει σε πλήθος διεθνών επιστημονικών συνεδρίων με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις. Ερευνητικά της άρθρα έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά αλλά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Εργάζεται ιδιωτικά και ως εξωτερικός συνεργάτης σε ιδιωτικές δομές και κέντρα δουλεύοντας ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες, ζευγάρια, έφηβους και παιδιά. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κλινικής της πρακτικής βρίσκεται σε εποπτεία και προσωπική ψυχοθεραπεία.

Πολυχρόνου Αγγελική

Η Πολυχρόνου Αγγελική γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1969. Τον Ιανουάριο του 1989 κατατάχτηκε στο στρατό ξηράς με την ειδικότητα της νοσηλεύτριας όπου και παρέμεινε για 26 χρόνια. Εργάστηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του 401 ΓΣΝΑ στο ΝΙΜΙΤΣ και στην Ψυχιατρική Κλινική του 414 ΣΝΕΝ για σειρά ετών. Στην κλειστού τύπου ψυχιατρική κλινική συμμετείχε καθημερινά στην ιατρική επίσκεψη των ασθενών, καθώς και στις ομάδες ψυχοθεραπείας της ομάδας των Ψυχολόγων. Παρακολούθησε σειρά σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που διεξάγονταν στην κλινική. Έχει παρακολουθήσει ημερίδες και συνέδρια ψυχιατρικής και ψυχιατρικής νοσηλευτικής. Είναι απόφοιτος και συνεργάτης του ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ ως σύμβουλος ψυχικής υγείας και εργάζεται με ατομικά ραντεβού αλλά και ομάδες ψυχοθεραπείας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλινικής ύπνωσης, συστημικής θεραπείας και δραματοθεραπείας. Εχει πιστοποίηση στο life coaching και εκπαίδευση στη θεραπεία ζεύγους στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Σιακαντάρη Ελίνα

Η Ελίνα Σιακαντάρη, ζει και εργάζεται στην Αθήνα και είναι μητέρα ενός κοριτσιού. Η ενασχόλησή της με τον χώρο της Ψυχολογίας ξεκίνησε από μικρή σχετικά ηλικία όταν, οι εσωτερικές της αναζητήσεις την οδήγησαν σε προσωπική ψυχοθεραπεία. Αυτή η ενασχόληση την οδήγησε στο μονοπάτι των σπουδών πάνω στην Ψυχολογία (Πτυχίο Ψυχολογίας, 2004- 08, Α.Π.Θ.). Το 2010 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό της δίπλωμα στον «Έλεγχο του Στρες & Προαγωγή της Υγείας» (2008- 10, Ιατρική Σχολή Αθηνών). Στην πορεία συνέχισε την Εκπαίδευσή της στην Ατομική και Ομαδική Ανθρωπιστική Συνθετική Ψυχοθεραπεία, καθώς και στις Ομάδες Γονέων (2011- 15, Athens Synthesis Centre). Το ενδιαφέρον της εστιάζεται κυρίως στην Ατομική και Ομαδική Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων, τη Συμβουλευτική Γονέων και τη Θεραπεία Ζεύγους (Μετεκπαίδευση στη Θεραπεία Ζεύγους και στη Συμβουλευτική Γάμου, 2020-21, E.I.C.P.). Αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της εποχής, συνέχισε την επιμόρφωσή της με το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη Συμβουλετική LGBTQIA2+ ατόμων (2023- 24). Στην παρούσα φάση εργάζεται ιδιωτικά σε γραφείο που διατηρεί στα βόρεια προάστια της Αθήνας, ενώ από το 2015 συνεργάζεται με το ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ ασχολούμενη κυρίως με την Ατομική ψυχοθεραπεία, τη διεξαγωγή Ομάδων, την Εποπτεία των σπουδαστών της Σχολής, καθώς και την πραγματοποίηση Σεμιναρίων.

Σκλιάμη Ιωάννα

Η Ιωάννα Σκλιάμη είναι πτυχιούχος του Τμήματος της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Στην πορεία αποφάσισε να ακολουθήσει τα μονοπάτια της Ψυχολογίας κατακτώντας με επιτυχία το δεύτερο πτυχίο της πάνω στον Τομέα της Ψυχολογίας-BSc(Hons) Psychology στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών (Μαρούσι). Πλέον είναι Ψυχολόγος με Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος σύμφωνα με την υπ’ Αρ. Πρωτ: 846923 και παράλληλα εκπαιδεύεται στο Μοντέλο της Ανασυνδυασμένης Εκλεκτικής Συμβουλευτικής στο ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ. Είναι μέλος και Επιστημονική Συνεργάτιδα του Κέντρου Θεραπευτικής Συμβουλευτικής Παιδιών και Ενηλίκων (ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ) και παράλληλα συμμετέχει σε Ομιλίες εκπροσωπώντας το Κέντρο. Παράλληλα, έχει ολοκληρώσει τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στο κομμάτι της Εγκληματολογίας, στο University of Nicosia, έχοντας ως αντικείμενο Διπλωματικής Εργασίας τις Ανακριτικές Διαδικασίες όσον αφορά την ανάκριση υπόπτων και τη σκιαγράφηση του προφίλ δραστών με σεξουαλικά κίνητρα. Είναι κάτοχος πολλών σεμιναρίων πάνω σε διάφορα θέματα Ψυχολογίας, καθώς και κάτοχος Εξειδικευμένων Πιστοποιήσεων σε κομμάτια Εγκληματολογικής Ψυχολογίας, Ανακριτικής Διαδικασίας και Δικαστικής Ψυχολογίας. Είναι Αρωγό Μέλος της Ελληνικής Ένωσης Εγκληματολογικών Επιστημών, Μέλος της BookADoc και του Mental Health Gate. Ακόμη, συνδυάζει το κομμάτι της Ψυχολογίας με τη Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού-HR Coordinator, έχοντας πιστοποίηση (από το Workearly HR School) και επαγγελματική εμπειρία στο κομμάτι του Human Resources. Επιπλέον, είναι αρθρογράφος στο psychology.gr, καθώς και στο psychopedia.gr, δίνοντας έμφαση σε καθημερινές πτυχές της ζωής, στοχεύοντας παράλληλα στη συμβουλευτική και ψυχολογική καθοδήγηση των καθημερινών ανθρώπων. Παράλληλα αρθρογραφεί και πάνω σε θέματα Εγκληματολογικής φύσεως.

Στραβαρίδου Σαπφώ

Η Σαπφώ Στραβαρίδου είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Αποφοίτησε από το ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ. το 2021. Στην συνέχεια, εργάστηκε σε Κέντρο Απεξάρτησης Εθισμένων Ατόμων για περίπου δύο έτη. Έχει εργαστεί επί 15 έτη, ως ιδιωτικός υπάλληλος σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Παρακολούθησε εκπαιδεύσεις σε μονοετή προγράμματα όπως Θετική Ψυχολογία στο ΚΕΔΙΒΙΜ του ΠΑΝΤΕΙΟΥ, Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία, Θεραπεία Ζεύγους στο E.I.C.P. και Life Coaching στο Aegean College. Μετά από την αναζήτηση της στον χώρο της ψυχικής υγείας, νιώθει ευγνωμοσύνη για όσα της έστειλε η ζωή και οδηγήθηκε στο σημείο να υποστηρίζει τους θεραπευόμενούς της με συνέπεια και επαγγελματισμό. Υποστηρίζει ότι μέσα από μία άλλη θέαση του θεραπευόμενου, σε μία δυσάρεστη και δύσκολη κατάσταση, με την βοήθεια του θεραπευτή του, το ίδιο το άτομο βρίσκει την λύση που αναζητά. Θεωρεί την θεραπεία ως μια εξελισσόμενη επιστήμη και συνεχίζει να παρακολουθεί εκπαιδεύσεις και σεμινάρια στον τομέα της ψυχολογίας. Είναι μητέρα 3 παιδιών.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.