fbpx

Η πραγματική ευτυχία βρίσκεται μέσα μας και είναι επιλογή!

«Ευτυχία», μία λέξη τόσο μικρή και ταυτόχρονα τόσο ουσιαστική.

Κάποιοι έχουν ανάγκη από πολλά υλικά αντικείμενα για να νιώσουν ευτυχισμένοι (πολλά χρήματα, καλή δολειά, ταξίδια κα.).

Για άλλους πάλι, η ευτυχία μπορεί να βρίσκεται σε πολύ μικρά πράγματα και άλλοι πάλι, δε νιώθουν με τίποτα ευτυχισμένοι και βρίσκονται σε έναν συνεχόμενο αγώνα πασχίζοντας να ανακαλύψουν την ευτυχία.

Ο καθένας λοιπόν από εμάς, έχοντας διαφορετικές προσλαμβάνουσες, μπορεί να αντιληφθεί με διαφορετικό τρόπο την ευτυχία.

Όμως η αλήθεια είναι μία… Όταν κάποιος είναι ευτυχισμένος, η χαρά του ξεχειλίζει από παντού…  τα μάτια του λάμπουν, το χαμόγελο είναι συνεχώς σχηματισμένο στο πρόσωπο του και λάμπει ολόκληρος, η καρδιά του γεμίζει με όμορφα συναισθήματα, νιώθει χαρά, ενθουσιασμό, ζεστασιά και αγάπη.

Αλήθεια, για ρώτησε τον εαυτό σου, «Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες ευτυχισμένος;», «Πώς ένιωσες την ευτυχία στο σώμα σου;», «Ποια συναισθήματα συνοδεύαν αυτή την ευτυχία;».

Από όλα τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι είναι πολύ δύσκολο να δώσουμε έναν σαφή ορισμό για την ευτυχία. Η ευτυχία είναι κάτι υποκειμενικό, κάτι που ο καθένας από εμάς, το αντιλαμβάνεται διαφορετικά.

 Το σημαντικότερο όμως είναι, πως η ευτυχία είναι ΕΠΙΛΟΓΗ!

Είναι μεγάλο λάθος να θεωρούμε ότι είμαστε άτυχοι και ότι όλα μας πάνε στραβά. Ναι, ίσως πολλά πράγματα στη ζωή μας,  να πήγαν όντως στραβά,  όμως έχουν όλα κάποιο λόγο και αυτό καλούμαστε αργά ή γρήγορα να ανακαλύψουμε σε αυτή τη ζωή…

Όμως τελικά, όπως και να ‘χει, όπως και αν ήρθαν τα πράγματα και αναποδιές να γέμισαν τον δρόμο μας…..

έχουμε ακόμη τη ζωή μας και πάνω  σε εκείνη, μπορούμε να χτίσουμε ξανά και από την αρχή, άσε που σίγουρα με την εμπειρία που έχουμε πλέον, θα φτιάξουμε κάτι πολύ καλύτερο!

Ας δούμε παρακάτω ποιες είναι οι συμπεριφορές εκείνες οι οποίες  εμποδίζουν την ευτυχία μας και χρειάζεται να  βγάλουμε από τη ζωή μας…

Συμπεριφορές που εμποδίζουν την ευτυχία μας:

  • Δεν είσαι ποτέ ικανοποιημένος με τίποτα και συνεχώς γκρινιάζεις για τα πάντα.
  • Ρίχνεις συνεχώς την ευθύνη στους άλλους και δεν αναλαμβάνεις την ευθύνη σου.
  • Δεν νιώθεις ποτέ ευγνωμοσύνη για ό,τι σου συμβαίνει.
  • Προσπαθείς να ικανοποιήσεις συνεχώς τους άλλους και ποτέ τον εαυτό σου.
  • Δεν λες ποτέ «ΟΧΙ»
  • Μένεις εστιασμένος στο παρελθόν και όχι στο εδώ και τώρα.
  • Δεν φροντίζεις και δεν αγαπάς τον εαυτό σου.

Ένα λάθος που κάνει ο πολύ ο κόσμος, είναι να θεωρεί ότι η ευτυχία είναι κάτι που έρχεται απ’ έξω πχ. από μία καλή δουλειά, από την αγορά ενός καινούριου αυτοκινήτου κοκ. Ασφαλώς τα ευχάριστα πράγματα που έρχονται στη ζωή μας πάιζουν καθοριστικό ρόλο στην ικανοποίηση που νιώθουμε από αυτή.

Στην πραγματικότητα όμως, η πραγματική ευτυχία βρίσκεται μέσα μας και είναι επιλογή!

Παρακάτω λοιπόν θα δούμε ποιες είναι οι συμπεριφορές εκείνες οι οποίες  χρειάζεται να  υιοθετήσουμε, ώστε να είναι ο οδηγός μας προς την ευτυχία.

  • Eπαφή με αγαπημένους ανθρώπους. Συχνά παρατηρούμε ότι η επαφή με τους αγαπημένους μας, η επικοινωνία, το μοίρασμα συναισθημάτων, σκέψεων και καταστάσεων μας κάνει να νιώθουμε πολύ όμορφα ενώ τείνει να ξεχαστεί τελείως, λόγο της δουλειάς και των συνεχόμενων υποχρεώσεων μας.. Είναι σημαντικό λοιπόν αλλά και προτεραιότητα να δώσουμε χρόνο και σε εμάς αλλά και στους ανθρώπους που αγαπάμε, να κάνουμε πράγματα μαζί, να διασκεδάσουμε, να γελάσουμε, να θυμηθούμε…
  • Επαφή με τη φύση. Η επαφή με τη φύση, το βουνό, τη θάλασσα, μπορεί σε γαληνέψει, να σε ταξιδέψει.. Ας οργανώσουμε λοιπόν σήμερα, μια εκδρομή, μια οποιαδήποτε μικρή απόδραση που θα καθαρίσει το μυαλό και το σώμα μας.. που θα μας ανανεώσει θα γεμίσει εικόνες την ψυχή μας και θα μας δώσει δύναμη να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή..
  • Γέλιο. Βάλε περισσότερο γέλιο στη ζωή σου και πάψε να είσαι συνεχώς στενοχωρημένος και μίζερος. Μη ξεχνάς ότι το γέλιο είναι πηγή ζωής, χαράς, υγείας και ομορφιάς .. Γέλα δυνατά, γέλα με την ψυχή σου, γέλα αληθινά γιατί σου αξίζει να περνάς όμορφα..
  • Σωματική άσκηση. Η σωματική άσκηση κάθε είδους (γυμναστήριο, κολυμβητήριο, τρέξιμο, περπάτημα, κα), μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά βοηθητική. Συμβάλει στην έκλυση ενδορφινών οι οποίες με τη σειριά τους,  βοηθούν στην καλή διάθεση, μας δίνει αυτοπεποίθηση, όμορφο σώμα και καλή υγεία και χαρά και κέφι, για την υπόλοιπή μέρα!
  • Διάβασμα. Ένα καλό βιβλίο αναμφισβήτητα είναι για πολλούς η καλύτερη παρέα. Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη βιβλίων. Διάλεξε εσύ αυτό που σου αρέσει και απόλαυσέ το… ταξίδεψε μαζί του, γίνε ο ήρωας, επέλεξε το τέλος που σε ευχαριστεί… και που ξέρεις;;  ίσως και στη ζωή, σου συμβεί κάτι ανάλογο..
  • Μαγείρεμα. Για πολλούς το μαγείρεμα είναι μία αγκαρία. Για κάποους άλλους είναι χαρά και απόλαυση. Διάλεξε μία αγαπημένη συνταγή και φτιάξε κάτι όμρφο για σένα και τους αγαπημένους σου. Δημιούργησε, παίξε με τα υλικά σου και νιώσε τη χαρά της στιγμής… νιώσε την ελευθερία της επιλογής, έλα ξανά σε επαφή με εκείνη την ανέμελη παιδικότητα.
  • Χορός. Επέλεξε το τραγούδι της επιλογής σου, δυνάμωσε την ένταση και νιώσε το ρυθμό, χόρεψε δυνατά, άσε το ρυθμό να περάσει μέσα σου, νιώσε τον στην ψυχή σου και εκφράσου μέσα από τη μουσική, σαν να μην υπάρχει λόγος, σαν να μην υπάρχουν λέξεις.. παρατήρησε το σώμα σου να μιλάει, να φωνάζει, να γελάει δυνατά και απόλαυσε το…
  • Μάθε κάτι που αγαπάς. Μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου. Ψάξε να βρεις τι ήταν αυτό που πάντοτε σου άρεσε και τώρα πιθανότατα το έχεις εγκαταλείψει. Ίσως είναι ο χορός, μια ξένη γλώσσα, η ζωγραφική, μία τέχνη.. η ζωή δεν σταματά, όσο εσύ προχωράς και αν το βήμα σου είναι και ταχύ, τότε ΤΗΝ ΖΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΑ!
  • Αφιέρωσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου. Προσπάθησε να βάλεις τον εαυτό σου σε προτεραιότητα. Όσο φορτωμένο κι αν είναι το πρόγραμμά σου, φρόντισε να ξεκλέβεις λίγο χρόνο μέσα στη μέρα για να κάνεις κάτι για σένα. Να σε έχεις και να σου φέρεσαι, ως το σημαντικότερο πλάσμα τη ζωή σου, γιατί αυτό είσαι… μην το ξεχνάς ποτέ αυτό..
  • Απόλαυσε τα μικρά και τα ουσιαστικά στη ζωή. Μια αγκαλιά, ένα φιλί, ένα χάδι, ένα γλυκό μήνυμα μέσα στη μέρα, ένα «ευχαριστώ», το χαμόγελο του παιδιού σου, είναι ότι πιο πολύτιμο μπορούμε να έχουμε μέσα στη μέρα μας.
  • Πες ευχαριστώ

Ποτέ μην ξεχνάς να λες ευχαριστώ…

Για τη ζωή που σου δόθηκε, για την υγεία σου, για φαγητό στο τραπέζι σου, για το σπίτι που σε καλύπτει τα κρύα  βράδια του χειμώνα, για τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου να σε νοιάζονται, όσοι και αν είναι…

Για την αγάπη που μπόρεσες και έζησες και για όλες εκείνες που θα έρθουν..

Γιατί απλώς είσαι ζωντανός, υπάρχεις και μπορείς και διαβάζεις το άρθρο μου, αυτή τη στιγμή…

Και τέλος…

*ΑΓΑΠΑ

Τη ζωή σου, εσένα,  τους ανθρώπους, τα λουλούδια, τη φύση, τα ζώα, τα μάτια, το σώμα την ψυχή σου… Αγάπα ότι υπάρχει στον κόσμο και να θυμάσαι πως μέσα του, είσαι και εσύ….

 

             Σε ευχαριστώ που με διάβασες και σε παρακαλώ…

                    Μην ξεχνάς να σε φροντίζεις και να σε προσέχεις! ♥️

 

 Ανδριάννα

Έλα μαζί μας σε ένα μοναδικό ταξίδι συνάντησης με Εσένα!

Βιωματικό Εργαστήρι Αυτογνωσίας ‘’Όταν Συνάντησα Εμένα!’’

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.