Ήθελες πάντα να ασχοληθείς με την ψυχολογία; Ποτέ δεν είναι αργά!

Πληροφορίες Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Σε ποιους απευθύνεται

Σε όλους τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον τομέα της Ψυχολογίας και να σπουδάσουν Σύμβουλοι Ψυχικής Υγείας.

Γιατί στο ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ

*Γιατί ως Κέντρο έχουμε την απόλυτη πεποίθηση,  πως για να γίνει κάποιος καλός Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας,  χρειάζεται πρώτα να έχει δουλέψει τα δικά του προσωπικά κομμάτια, ώστε με τον ίδιο τρόπο και την γνώση που κατέκτησε να έχει την ικανότητα να βοηθήσει και τον θεραπευόμενο του αργότερα.

Επομένως, το πρόγραμμά μας είναι μοναδικό, καθώς περιλαμβάνει μέσα στην εκπαίδευση και χωρίς έξτρα κόστος ατομική και ομαδική θεραπεία για τον κάθε φοιτητή μας.

*Γιατί το μεγαλύτερο μέρος της Εκπαίδευσης είναι Βιωματικό, γεγονός που συντελεί στην ολοκληρωτική και καλύτερη κατανόηση των  διαφορετικών  προσεγγίσεων και κατ’ επέκταση στην καλύτερη δυνατή αφομοίωση τους, από τους φοιτητές μας!

 *Γιατί στο δικό μας Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, ο φοιτητής μας ξεκινά να εργάζεται από το 2ο έτος, με δικά μας περιστατικά και επί πληρωμή, έπειτα από τους τρεις πρώτους μήνες.

Επίσης, έχει παράλληλη Εποπτεία και Καθοδήγηση καθ’ όλη τη διάρκεια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος, ώστε να νιώθεις ασφαλής.

*Γιατί τη μέρα της αποφοίτησης του, δεν βρίσκεται απλώς στον δρόμο, με ένα πτυχίο στο χέρι, ψάχνοντας εργασία, άλλα έχει ήδη το γραφείο του ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και ήδη έναν αριθμό θεραπευόμενων.

 

Γιατί Ανασυνδυασμένη - Εκλεκτική Συμβουλευτική

Έπειτα από είκοσι χρόνια εμπειρίας στον χώρο της Ψυχικής Υγείας , εκείνο που παρατήρησα ήταν πως καμία προσέγγιση από μόνη της δεν ήταν δυνατόν να καλύψει όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης, με σκοπό την θεραπεία της. Αντιθέτως, ο συνδυασμός θεραπειών, η εναλλαγή από τη μια προσέγγιση στην άλλη αλλά κυρίως η σύνδεση της μιας, μέσα στην άλλη, στον κατάλληλο χώρο και χρόνο, είχε ως αποτέλεσμα αφενός την επίγνωση του ατόμου και αφετέρου την ενεργοποίηση των προσωπικών του ικανοτήτων σε όλα τα επίπεδα. Όπως δηλώνει και το όνομά της λοιπόν, η Ανασυνδυασμένη – Εκλεκτική Συμβουλευτική, είναι ένας συνδυασμός θεραπειών, ο οποίος αναπροσαρμοσμένος δίνει ένα ολιστικό αποτέλεσμα και αγγίζει τον άνθρωπο σε γνωστικό, ψυχικό, σωματικό, συναισθηματικό αλλά και πνευματικό επίπεδο. Με έναν ιδιαίτερο τρόπο η κάθε μία προσέγγιση εμπλέκεται και όχι απλώς διαδέχεται η μία την άλλη, έχοντας ως αποτέλεσμα την σύνδεση αλλά και την σύνθεση όλων των κομματιών ενός θεραπευόμενου, με στόχο την κάλυψη των βαθύτερων στόχων και αναγκών του.

Τι πιστοποίηση λαμβάνει κάποιος με την ολοκλήρωση της Εκπαίδευσης

Το πρόγραμμα του ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ είναι αναγνωρισμένο από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π και είναι βασισμένο στα κριτήρια της Ανασυνδυασμένης Συμβουλευτικής και του British Association for Counselling and Psychotherapy.

 • οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν είτε ως σύμβουλοι ψυχικής υγείας, είτε να συνδυάσουν τον τίτλο σπουδών τους με την υφιστάμενη δραστηριότητά τους.
 • Οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν ανοίγοντας το δικό τους γραφείο ως σύμβουλοι ψυχικής υγείας.
Πως γίνονται τα μαθήματα

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται μία φορά τον μήνα :

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : 18:00 – 22:00

& ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ : 10:00 – 18:00

Οι Ατομικές και Ομαδικές Συνεδρίες πραγματοποιούνται δύο φορές τον μήνα, ανά 15 ημέρες εναλλάξ.

 Τα μαθήματα και οι Ατομικές / Ομαδικές Συνεδρίες πραγματοποιούνται είτε Δια Ζώσης είτε Διαδικτυακά.

 

Ποιο Είναι το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού προγράμματος
 • ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ
 • ΨΥΧΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ και CBT
 • ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ &
 • ΓΕΝΕΟΓΡΑΜΜΑ
 • ΘΕΡΑΠΕΙΑ GESTALT
 • ΟΜΑΔΙΚΗ ANΑΛΥΣΗ
 • ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
 • ART THERAPY
 • ROLE PLAYING AND THERAPY
 • ΕΠΟΠΤΕΙΑ
 • ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΠΟ ΠΙΟΝΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ
 • ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
 • ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
 • Πρακτική άσκηση

 

Διάρκεια Προγράμματος

Η διάρκεια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος είναι τρία έτη.

Πως μπορεί κάποιος να κάνει αίτηση στο Πρόγραμμα

Συμπληρώστε την αίτηση εδώ: bit.ly/2Xa7YhO

Επικοινώνησε μαζί μας στο  215-5151681 είτε στο info@kethesy.gr