Είσαι ψυχολόγος και ψάχνεις για Μετεκπαίδευση και έτοιμο πελατολόγιο;

Η Ανασυνδυασμένη – Εκλεκτική Συμβουλευτική, είναι για σένα!

Ένας συνδυασμός προσεγγίσεων Συμβουλευτικής, Δραματοθεραπείας, Συστημικής Αναπαράστασης Gestalt, Art Therapy, CBT, μαζί με πρακτική και εποπτεία θα σου δώσει όλα τα εφόδια τα οποία χρειάζεσαι, ώστε να αποκτήσεις αλλά και να κρατήσεις το πελατολόγιο σου, κάνοντας το επάγγελμα που αγαπάς…

 

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΑΝΑΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΗ – ΕΚΛΕΚΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ


ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Συστημική Αναπαράσταση (6 μήνες)
Role Playing (1 μήνας)
Ψυχοπαθολογία (6 μήνες) – μαγνητοσκοπημένο
Gestalt (3 μήνες)
Ψυχοδυναμική Συμβουλευτική (6 μήνες)
Δραματοθεραπεία (4 μήνες)
Εποπτεία (3 μήνες)
Cbt (3 μήνες)
Art Therapy (2 μήνες)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα ή οποιαδήποτε άλλη απορία συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος εδώ http://bit.ly/2lSAb9C

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

η οποία, πραγματοποιείται από το 1ο έτος με δικά μας περιστατικά,

τα οποία κρατάτε επί πληρωμή, έπειτα από τους τρεις πρώτους μήνες.

ΕΠΟΠΤΕΙΑ

Η εποπτεία πραγματοποιείται Δευτέρες ανά 15 μέρες.

 

Διάρκεια Μετεκπαίδευσης

 Η Μετεκπαίδευση διεξάγεται Δια Ζώσης

(εκτός της Ψυχοδυναμικής Συμβουλευτικής και της Εποπτείας, τα οποία διεξάγονται Διαδικτυακά)
Διάρκεια 28 μήνες,
1 Παρασκευή & 1 Σαββατοκύριακο τον μήνα και κάποιες Δευτέρες
Παρασκευή: 18:00-22:00
Σάββατο: 10:00-18:00
Κυριακή: 10:00-18:00

 

Ημερομηνίες Διεξαγωγής Προγράμματος

Θα ανακοινωθούν προσεχώς!

ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΨΥΧΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Σκοπός της παρούσας θεματικής ενότητας είναι να εισάγει τον εκπαιδευόμενο στην έννοια, το περιεχόμενο και τη θέση της συμβουλευτικής στη σύγχρονη εποχή. Κινούμενοι σε αυτόν τον άξονα, γίνεται αναδρομή στην ιστορία και την εξέλιξη της συμβουλευτικής και πλοήγηση στους σκοπούς που υπηρετεί και στις εφαρμογές της.
Για την επίτευξη αυτής της εισαγωγικής μελέτης αναλύονται οι έννοιες της συμβουλευτικής σχέσης, η έννοια του συμβούλου, του συμβουλευόμενου, του αιτήματος, της διαδικασίας της συμβουλευτικής και της επιλογής μεταξύ ατομικής και ομαδικής παρέμβασης. Ενώ στο τέλος της ενότητας γίνεται μια ευρεία αναφορά στις δεξιότητες της συμβουλευτικής και σε επιμέρους τεχνικές που αφορούν στην ενεργητική ακρόαση, την ενσυναίσθηση και την ανατροφοδότηση.

Λέξεις-Κλειδιά: έννοια της συμβουλευτικής, σκοποί συμβουλευτικής, ενσυναίσθηση, συμβουλευτική σχέση, αυτογνωσία, σύμβουλος, συμβουλευόμενος, πρόβλημα-αίτημα, διαχείριση, δεξιότητες ενεργητικής ακρόασης, αντανακλαστικές δεξιότητες, ατομική συμβουλευτική, ομαδική συμβουλευτική, συμβουλευτική διαδικασία, επικοινωνία, ειδικές τεχνικές κ.α.

CBT

Η Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Θεραπεία αποτελεί ένα σύγχρονο και δομημένο μοντέλο ψυχοθεραπείας που εστιάζει στην αντίληψη, τον αναστοχασμό, την αυτοπαρατήρηση, τον αυτοέλεγχο και τη συνειδητότητα του ατόμου. Στοχεύει στο να ενεργοποιήσει το άτομο και να το ωθήσει να ελέγχει τόσο τις σκέψεις και τα συναισθήματα του όσο και τη στάση και συμπεριφορά του. Επενδύει δυναμικά στον άνθρωπο, στην ενδυνάμωση της αντίληψης του και στην καλλιέργεια του νου. Η μεθοδολογία που ακολουθεί χαρακτηρίζεται από πρακτικότητα, ρεαλισμό και δυναμισμό και έχει αποδεδειγμένα αποτελέσματα στην κλινική πράξη.

GESTALT

Η παρούσα θεματική ενότητα έχει ως σκοπό τη παροχή ειδικής επιμόρφωσης γύρω από το συγκεκριμένο ψυχοθεραπευτικό μοντέλο, τόσο στο επίπεδο της θεωρίας όσο και στο επίπεδο της πρακτικής εφαρμογής των αρχών και της φιλοσοφίας της θεραπείας Gestalt για την προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων και τον εμπλουτισμό  της δικής τους προσέγγισης. Στην ψυχοθεραπεία Gestalt το βίωμα προηγείται της γνώσης. Η θεωρία απαρτίζεται από την ιστορία της θεραπείας Gestalt, το συγκεκριμένο φιλοσοφικό, κοινωνικό και πολιτικό zeitgeist μέσα στο οποίο αναπτύχθηκε, τα ρεύματα του Υπαρξισμού και της Φαινομενολογίας, τον ατομικισμό του ’60, το Ζεν και τις επιρροές που δέχθηκε από άλλες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις όπως η ψυχανάλυση, η σωματική ψυχοθεραπεία, το ψυχόδραμα κ.α.

ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

 Η Δραματοθεραπεία χρησιμοποιεί όλες τις μορφές του θεάτρου και της δράσης ως άμεση θεραπευτική παρέμβαση. Βασίζεται στην αντίληψη ότι το θέατρο περιέχει ενδογενείς θεραπευτικές ιδιότητες και ότι η δραματική μεταφορά έχει τη δύναμη να επιφέρει αλλαγή σε βαθύ επίπεδο (κάθαρση). Χρησιμοποιεί κυρίως θεατρικές τεχνικές (λόγο, κίνηση, αυτοσχεδιασμό, ρόλους) και δομές (πρόβα, παράσταση, σκηνοθεσία) καθώς και άλλες εκφραστικές, δημιουργικές τεχνικές (ζωγραφική, πηλός, άμμος). Η Δραματοθεραπεία ανήκει στην κατηγορία των θεραπειών μέσω της τέχνης (Arts Therapies).

ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η παρούσα θεματική ενότητα έχει ως σκοπό την παροχή ειδικής επιμόρφωσης γύρω από το συγκεκριμένο ψυχοθεραπευτικό μοντέλο, τόσο στο επίπεδο της θεωρίας όσο και στο επίπεδο της κλινικής εφαρμογής. Το θεωρητικό υπόβαθρο, οι αρχές και η δομή της Συστημικής Αναπαράστασης αναφέρονται εκτενώς στις αρχικές ενότητες ενώ στη συνέχεια η ευαισθητοποίηση συνεχίζεται με τις τεχνικές της ατομικής Συστημικής Αναπαράστασης, καθώς και με την εφαρμογή της σε ομαδικό πλαίσιο. Η εκπαίδευση γίνεται με τρόπο βιωματικό και συμμετοχικό. Οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν να παρατηρούν ό,τι συμβαίνει στο εδώ και τώρα, εντός της ομάδας, και το αξιοποιούν ως στοιχείο μάθησης και προσωπικής εξέλιξης.

ART THERAPY

Εικαστική Θεραπεία ή Θεραπεία μέσω Τέχνης είναι ένα μοντέλο διεθνώς αναγνωρισμένο και λαμβάνει χώρα σε πλαίσια ψυχικής υγείας, εκπαίδευσης και φορείς στήριξης ευπαθών ομάδων
Η Αrt Τherapy είναι μια μορφή θεραπείας, που για όσους έρχονται σε επαφή μαζί της αυτό που μαθαίνουν και κατανοούν είναι η διαδικασία που παράγει τέχνη και η θεραπευτική ιδιότητά της.
Πιο απλά, η Θεραπεία μέσω Τέχνης είναι ένας ευχάριστος και δημιουργικός τρόπος να καταπολεμήσεις το άγχος, να διαχειριστείς τα δύσκολα συναισθήματα και να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά καταστάσεις που το προκαλούν όπως βέβαια και σε πιο δύσκολες καταστάσεις στην ψυχική υγεία εφόσον αποτελεί μια μέθοδο καταπολέμησης της κατάθλιψης, αγχωδών διαταραχών του στρες (και άλλων διαταραχών) χωρίς ή με φαρμακευτική αγωγή παράλληλη παρακολούθηση.

ROLE PLAYING

 Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη των τεχνικών εκπαίδευσης στις ανθρώπινες σχέσεις και συμπεριφορές. Οι συμμετέχοντες υιοθετούν διάφορους κοινωνικούς ρόλους και εξασκούνται σε διάφορες καταστάσεις. Οι εκπαιδευόμενοι οπτικοποιούν και μαθαίνουν να διαχειρίζονται καταστάσεις μέσα από τη δράση και την αντίδραση σε θεωρητικό επίπεδο. Τέλος, μαθαίνουν να λειτουργούν με εναλλακτικές συμπεριφορές.

ΕΠΟΠΤΕΙΑ

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ με δικά μας περιστατικά τα
οποία κρατάτε επί πληρωμή έπειτα από τους τρεις πρώτους μήνες.

Για τη συμμετοχή σου, στο Πρόγραμμα της Μετεκπαίδευσης

Ανασυνδυασμένη – Εκλεκτική Συμβουλευτική
προαπαιτείται συνέντευξη με την Υπεύθυνη Σπουδών.

Τα δίδακτρα για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μετεκπαίδευση στην Αναυνδυασμένη – Εκλεκτική Συμβουλευτική» είναι 245€ / μήνα και το κόστος της εγγραφής ανέρχεται στα 150€.

Αν η πληρωμή του Εκπαιδευτικού Προγράμματος γίνει εφάπαξ ανά έτος τότε αφαιρούνται τα δίδακτρα του ενός μήνα και το συνολικό κόστος διαμορφώνεται στα 2.695€ / έτος

 

Για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα προαπαιτείται συνέντευξη με την Υπεύθυνη Σπουδών

Λογαριασμοί Καταθέσεων

Τράπεζα Πειραιώς
Δικαιούχος: ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ. ΑΘΗΝΑΣ Α. ΓΕΡΟΝΤΗ & ΣΙΑ Ε.Ε.
IBAN: GR 28 0171 0410 0060 4114 9005 153

Τράπεζα Alpha Bank
Δικαιούχος: ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ. ΑΘΗΝΑΣ Α. ΓΕΡΟΝΤΗ & ΣΙΑ Ε.Ε.
IBAN: GR 77 0140 3490 3490 0200 2010 513

 

Μήνυμα από τη διευθύντρια του ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ.

 

Αγαπητέ εκπαιδευόμενε, με χαρά σε καλωσορίζω στο πρόγραμμα

της Μετεκπαίδευσης της Ανασυνδυασμένης – Εκλεκτικής Συμβουλευτικής.

Ένα υπέροχο ταξίδι έχει ήδη ξεκινήσει και είμαι σίγουρη πως έχεις ήδη διακρίνει τα σημάδια.

Δεν μένει παρά να αφεθείς και να απολαύσεις αυτό το καθαρά βιωματικό ταξίδι, που θα σε οδηγήσει στην ανακάλυψη, εκείνου του κρυμμένου θησαυρού που δεν είναι άλλος από τον μοναδικό, υπέροχο και

ολοκληρωμένο εαυτό σου!

Είναι ο ίδιος εαυτός, τον οποίο αργότερα θα κληθείς να διαθέσεις σε συνανθρώπους , οι οποίοι θα χρειαστούν τη βοήθεια σου… γι’αυτό ότι κάνουμε… χρειάζεται να το κάνουμε καλά!

 

Σε ό,τι χρειαστείς θα είμαι δίπλα σου…

 

Φιλικά,

Ανδριάννα Γεροντή

Διευθύντρια ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ

Ανδριάννα Γεροντή

BSc Psychology

Ανασυνδυασμένη – Eκλεκτική Συμβουλευτική