Κόγκας Βαγγέλης

εκπ.Ψυχολόγος | Εκπαιδευτής Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας | Στέλεχος Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Συνοριακής Φύλαξης & Ακτοφυλακής

Ο Βαγγέλης Κόγκας είναι Αστυνομικός απόφοιτος της Ακαδημίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Έχει περάσει από διάφορες μάχιμες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και του εξωτερικού. Κατόπιν προχώρησε τις σπουδές του στον τομέα της Ψυχολογίας όπου και βρίσκεται στην εκπόνηση της Πτυχιακής του Εργασίας. Είναι Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας και Φύλαξης των Συνόρων και Ακτοφυλακής. Επιπλέον, είναι εκπαιδευτής και καθηγητής σε Ιδιωτικά Πανεπιστήμια διδάσκοντας Γλώσσα Σώματος, Ανακριτική, Ανίχνευση Ψεύδους, Προεπιθετικά σημάδια και Μορφές Αντικοινωνικής Βίας. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής Πρώτων Βοηθειών και Νοσοκόμος Πεδίου Μάχης.

Κυριακή 21.00-21.50

Προεπιθετικά Σημάδια: Η ψυχολογία του Δράστη 

Διαδραστική Ομιλία

Προεπιθετικά σημάδια και η ψυχολογία του αρπακτικού. Σε αυτή την ομιλία θα γίνει αναφορά στους τύπους δραστών σε εγκλήματα αντικοινωνικής βίας. Αναφορά στον τρόπο σκέψης, οργάνωσης και εκτέλεσης μίας επίθεσης από την μεριά του δράστη καθώς επίσης και σημάδια της γλώσσας σώματος και της γενικότερης συμπεριφοράς (profiling) που προδίδουν ένα αρπακτικό. Ελάτε να μάθετε μαζί μας πώς να ξεχωρίζετε έναν λύκο με προβιά προβάτου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.