fbpx

Δεν είναι πόνος, είναι Αγάπη είναι καινούριος δρόμος!

Δεν είναι πόνος, είναι Αγάπη, είναι καινούριος δρόμος!

 

Ναι το ξέρω… όχι μόνο εσύ αλλά όλοι μας, έχουμε περάσει και περνάμε δύσκολα…

Όλοι μας, πολλές φορές, πιστέψαμε πως δεν θα τα καταφέρουμε… πως δεν έχουμε άλλες αντοχές και πως παραλύουμε…

Κοίταξε όμως!!!

Είμαστε ακόμη στη ζωή… Είμαστε όρθιοι και είμαστε εδώ!

Το μόνο που μένει είναι να βρούμε έναν τρόπο να μετουσιώσουμε ό,τι ζήσαμε και να κάνουμε κάτι καλό με αυτό, ώστε να αξίζει ό,τι περάσαμε.

Πιστεύω στο Θεό, σε έναν δικό μου Θεό, όπως εγώ τον έχω πλάσει…

Έναν καλό Θεό που με αγαπάει, με προστατεύει, με έχει βοηθήσει και μου έχει δώσει δύναμη, όλες τις φορές που έπεσα για να σηκωθώ ξανά… και το έκανα!

Σηκώθηκα και πάλεψα ξανά και ξανά, μέχρι που έφτασα εδώ που είμαι σήμερα.

Ξέρω επίσης, πως αν υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία ονειρεύτηκα ή θέλησα πολύ αλλά δεν απέκτησα, είναι μόνο όσα Εκείνος γνωρίζει πως δεν έπρεπε να γίνουν… και Εκείνος ξέρει σίγουρα καλύτερα όλα όσα εγώ δεν γνωρίζω ακόμη.

Όσα λοιπόν μου έχει δώσει, είναι ακριβώς όλα όσα χρειαζόμουν για να προχωρήσω, για να εξελιχθώ σαν άνθρωπος, για να μάθω να αγαπώ και να συγχωρώ… πρώτα εμένα και μετά τους άλλους…

Και ξέρω, θα με ρωτήσεις τώρα «Μα γιατί χρειάζεται να πονάω τόσο

Όμως για σκέψου… πολλές φορές κόβουμε ένα κλαδάκι από το δέντρο και τότε το δέντρο πονάει πολύ και είναι επώδυνο για κείνο.

Όμως έπειτα από λίγο, ξεκινάει να μεγαλώνει ξανά και να ανθίζει, μέχρι που γίνεται ένα όμορφο δέντρο γεμάτο άνθη και καρπούς…

Το ίδιο συμβαίνει και με εμάς… στη θέση από το κλαδί που κόπηκε, εκείνο το κλαδί που μας πόνεσε τόσο όταν έφυγε, φυτρώνει ένα άλλο καινούριο και πιο γερό κλαδί… και αυτό το καινούριο κλαδί εμπεριέχει, την εμπειρία μας, τη σοφία, το μάθημα μας και τη γνώση πως τελικά δεν παραλύσαμε, δεν πεθάναμε, αλλά μπορούμε ξανά. Και το σημαντικότερο; Μπορούμε ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

Ίσως αυτός ο πόνος λοιπόν, σηματοδοτεί την ψυχική και πνευματική αλλαγή μας… γεμάτη νέα άνθη και υπέροχους καρπούς.

Ίσως αυτός ο πόνος να είναι η ευκαιρία μας για μια Νέα Αρχή, μια Νέα Ζωή, έναν καινούριο δρόμο στην Αγάπη.

Μπορεί ακόμη να μην έχουμε όλα όσα ονειρευτήκαμε, όμως γι’ αυτό συμβαίνουν τα διάφορα γεγονότα στη ζωή μας… για να μας εξελίξουν και να μας μάθουν… να αγαπάμε αληθινά και να συγχωρούμε, για να μας ωθήσουν να δημιουργήσουμε έναν καινούργιο δικό μας δρόμο, ένα νέο μονοπάτι στην Ζωή.

Και αν εσύ στενοχωριέσαι, πονάς ακόμη και δυσκολεύεσαι να δεχτείς τον χωρισμό σου, λέγοντας πόσο πολύ τον ή την αγάπησες τότε θα ήθελα να αναλογιστείς τι είναι αγάπη.

Γνωρίζω πως όταν αγαπάς πραγματικά, η καρδιά σου γεμίζει από αυτό το συναίσθημα και παραμένει για πάντα όπου και αν βρίσκεται ο αγαπημένος σου, είτε είναι μαζί σου είτε όχι…

Επομένως σκέφτομαι για σένα, πως ίσως ξαναβιώσεις στο μέλλον, το ίδιο συναίσθημα ή ίσως να το βιώνεις ήδη, ξανά και ξανά, έως ότου γνωρίσεις και έρθεις σε επαφή με την αληθινή αγάπη… Όμως, όταν αυτό τελικά συμβεί, τότε σου υπόσχομαι πως η ψυχή σου θα γεμίσει τόσο, που δεν θα χρειάζεσαι απολύτως τίποτα άλλο!

Και μην νομίζεις… γνωρίζω πως πολλές ψυχές είναι κενές… είμαστε πολλοί, όλοι εκείνοι που δεν πήραμε… και εγώ όπως και εσύ είχα δύσκολα παιδικά χρόνια και έναν γονιό που δημιούργησε το κενό της ψυχής και την ανασφάλεια μου και ακόμη και σήμερα με δυσκολεύει. Όμως, έμαθα και καθημερινά μαθαίνω πως η λύση για όλα είναι η αγάπη και η συγχώρεση…

Και σίγουρα δεν πρόκειται να θεραπευτώ αν εξακολουθώ να ζητάω επίμονα από τον κάθε σύντροφο και φίλο όσα στερήθηκα…

Θα θεραπευτώ όμως σίγουρα και θα γεμίσω το κενό μου, αν δώσω Εγώ σε Εμένα όσα στερήθηκα και όσα χρειάζομαι, για να είμαι ολόκληρη.

Αν φροντίσω εγώ το μικρό παιδί μέσα μου, την μικρή Ανδριάννα, γιατί αν δεν το κάνω δε θα διαφέρω και πολύ από εκείνους.

Αν μου δώσω όλα όσα χρειάζομαι… αγάπη, ζεστασιά, αποδοχή, κατανόηση, τότε θα γίνω η ίδια όλα αυτά… τότε θα γίνω η ίδια αγάπη, θα γίνω η ίδια αποδοχή, κατανόηση, τρυφερότητα και θα μπορώ να τα δώσω και στους άλλους. Και αν έχω μάθει να αγαπώ αληθινά αφού θα έχω αγαπήσει εμένα πρώτα, τότε θα μπορώ να αγαπήσω πραγματικά και τους άλλους και έτσι θα αξίζουν όλα όσα έζησα.

Έτσι θα συμβάλλω και στην ευτυχία και τη χαρά και άλλων ανθρώπων… και ξέρεις ποιο είναι το σημαντικότερο;

Έτσι θα θεραπεύσω και την γενεαλογική μου γραμμή γιατί κάθε φορά που διαχειρίζομαι και μετουσιώνω κάτι που οι γονείς μου δεν κατάφεραν, απελευθερώνω και εκείνους και τους προγόνους μου.

Κάθε φορά που κάνω κάτι καλύτερο από ότι μπόρεσε η μαμά μου ή καταφέρνω κάτι που εκείνη δεν κατάφερε, βοηθάω και την ίδια τη μαμά μου αλλά μαζί και την γιαγιά και την προγιαγιά μου και έτσι συμβάλλω στην ανάπαυση των ψυχών τους χαρίζοντας παράλληλα ένα πιο υγιές γενεαλογικό δέντρο στα παιδιά μου, ελπίζοντας σε ένα πιο αισιόδοξο μέλλον.

Είμαι πλέον μεγάλη και γνωρίζω πως οι γονείς μου δε είναι θεοί και υπό αυτό το πρίσμα έκαναν και εξακολουθούν να κάνουν λάθη, όπως όλοι οι θνητοί.  Σίγουρα είναι υπεύθυνοι για πολλά χαρακτηριστικά και ανασφάλειές μου, όμως είμαι πλέον ενήλικη.

Μπορώ να ανοίξω την πόρτα, να βγω από το παιδικό σπίτι που μεγάλωσα και να αναλάβω την δική μου ευθύνη.

Μπορώ να λέω όχι και να αποφασίζω εγώ για μένα με βάση τις δικές μου ανάγκες…

Μπορώ να φροντίζω και να προστατεύσω εγώ το μικρό παιδί μέσα μου, αντί να ξοδέψω τη ζωή μου κατηγορώντας εκείνους που δεν με φρόντισαν. Και αν σίγουρα ήταν ελάχιστα καλύτεροι από τους δικούς τους γονείς, αναρωτιέμαι που μπορώ να φτάσω εγώ, με τη γνώση του σήμερα.

Είσαι και εσύ όπως εγώ, η συνέχειά τους και το καλύτερό τους, και είναι στα χέρια σου η απόφαση για το αν θα παραμείνεις στο δύσβατο μονοπάτι που επέλεξαν ή αν θα δημιουργήσεις ένα καινούριο, χαράζοντας το δρόμο και για τις επόμενες γενιές που θα ακολουθήσουν μετά από σένα. Μην αφήνεις τη ζωή να φεύγει κλαίγοντας για ό,τι δεν έζησες, αλλά ξεκίνα να ζεις.

Ίσως τελικά χρειάζεται να ξανασκεφτείς αν όλα όσα δεν έλαβες και όλα όσα πέρασες είναι απλώς και μόνο ένα ψιθύρισμα από Εκείνον που θέλει να σε μάθει να σε αγαπάς πραγματικά και πρώτα τον εαυτό σου, δημιουργώντας έναν καινούριο, μοναδικό, δικό σας δρόμο!

Αν σου άρεσε το άρθρο και αν θέλεις  επιτέλους να βρεις το κομμάτι που σου λείπει, αντί να επιμένεις να το ζητάς από τους άλλους…

 

Έλα μαζί μας σε ένα μοναδικό ταξίδι συνάντησης με Εσένα!

Βιωματικό Εργαστήρι Αυτογνωσίας ‘’Όταν συνάντησα Εμένα!’’

 

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.