Σε πιάνει συχνά πονοκέφαλος;   Η μέση σου δεν σε αφήνει να περπατήσεις; Έχεις ενοχλήσεις στο στομάχι σου;

Και μήπως παρόλα αυτά, οι εξετάσεις σου είναι ξεκάθαρες;

Αν ναι… τότε ψάξε την αιτία πιο… βαθιά!

 

Τα σενάρια είναι δεκάδες:

 

Kάθεσαι κάθε βράδυ στον καναπέ σου έτοιμος να χαλαρώσεις, αλλά το στομάχι σου αρχίζει να πονά και να μη σε αφήνει να ηρεμήσεις;

 

ή μήπως αισθάνεσαι έντονες ημικρανίες τις τελευταίες ημέρες και το γιατί παραμένει ανεξήγητο;

 

Εάν οι απαραίτητες εξετάσεις και η διάγνωση του γιατρού σου έδειξαν ότι παθολογικά είσαι απολύτως υγιής, τότε πριν αρχίσεις να αγνοείς τα συμπτώματα πιστεύοντας πως θα περάσουν ή ότι είναι ιδέα σου, αναζήτησε την αιτία κάπου βαθύτερα: στην ψυχική σου κατάσταση!

 

Όταν το «μέσα»  επηρεάζει το «έξω»

 

Μια απώλεια ενός κοντινού σου ανθρώπου, η επίθεση που δέχεσαι σε καθημερινή βάση από το συνάδελφό σου, η αδιαφορία του συντρόφου σου, η αύξηση που ποτέ δεν πήρες στη δουλειά, ο φόρτος εργασίας, είναι μερικές μόνο καταστάσεις που μπορούν να επηρεάσουν την ψυχική σου διάθεση και να δημιουργήσουν μέσα σου συγκρούσεις, θυμό, στενοχώρια, κ.λπ.

 

Πολλές φορές, όμως, συμβαίνει να μην έχουμε άμεση επαφή με αυτά τα συναισθήματα, να μην τα δεχόμαστε καν και κατ’ επέκταση να μην τα εκδηλώνουμε, καταπιέζοντάς τα και δημιουργώντας έτσι μια συσσώρευση ενέργειας μέσα μας. Η ενέργεια αυτή με τη σειρά της, αφού  διοχετεύεται κάπου, μπορεί να «χτυπήσει» κάποιο όργανο – στόχο και έτσι εσύ να αρχίσεις να αισθάνεσαι τα συμπτώματα και να αναρωτιέσαι αν ο επίμονος στομαχόπονος οφείλεται σε κάτι που έφαγες ή αν πάσχεις από κάτι σοβαρότερο.

 

Στις περιπτώσεις, λοιπόν, που η ρίζα του προβλήματος δεν είναι κάποια βλάβη στο όργανο που παρουσιάζει τα συμπτώματα, αυτό που σου μένει να κάνεις είναι να κοιτάξεις βαθύτερα στον εαυτό σου και στα συναισθήματά σου, προκειμένου να «ελευθερώσεις» τη λύση του προβλήματος και μαζί την ψυχή σου γιατί:

 

Η ασθένεια είναι ένα μήνυμα ότι κάτι κάνεις ΛΑΘΟΣ!!!

 

Μια προειδοποίηση.. Μια φωνή… Μην την αγνοείς!!!

Κλείστε ένα ραντεβού δωρεάν!