ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ

Οι άνθρωποι του ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ είναι το πολυτιμότερο κεφάλαιό του. Λίγα λόγια για αυτούς!

Ψυχολόγος

Σιακαντάρη Ελίνα

Η Ελίνα Σιακαντάρη γεννήθηκε και ζει μόνιμα στην Αθήνα. Το 2004 αποφοίτησε από το Τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (κατεύθυνση Ψυχολογίας) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2004 συνέχισε τις σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου αποφοίτησε με Άριστα το 2008.

Το 2008 παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό «Έλεγχος του Στρες και Προαγωγή της Υγείας» (M.Sc.) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το ολοκλήρωσε το 2010.

Αντίστοιχα το 2011- 2015 εκπαιδεύτηκε στην Ατομική & Ομαδική Συνθετική Ψυχοθεραπεία, καθώς και στις Ομάδες Γονέων.

Έχει εργαστεί εθελοντικά στην Ψυχιατρική Κλινική του Σισμανογλείου Νοσοκομείου, στην Γ΄ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠA, καθώς και στην Ψυχιατρική Κλινική Σινούρη.

Από το 2009 κατέχει Άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου. Αριθμός Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος Ψυχολόγου: 3806/ 27-5-2009.

Από το 2009 εργάζεται ιδιωτικά ως Ψυχολόγος – επαγγελματίας Προαγωγής της Υγείας στα Μελίσσια. Ασχολείται κυρίως με θέματα διαταραχών διάθεσης, διαπροσωπικών σχέσεων, διαχείρισης του στρες της καθημερινότητας, ενίσχυσης της Αυτό-εκτίμησης, Ομάδες Γονέων και Ομιλίες σε Ιδιωτικούς και Δημόσιους φορείς.

Ψυχολόγος

Παπανδρέου Κωνσταντίνα

Η Παπανδρέου Κωνσταντίνα είναι ψυχολόγος με BsC Ψυχολογίας στο University of Greenwich. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στο Mental Health Hospital του Essex.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε ως ψυχολόγος στο KE.ΘΕ.Α Παρέμβαση, Θεραπευτική Κοινότητα, Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης και στο κέντρο Α.Μ.Ε.Α. Από το 2014 έως και σήμερα διαθέτει δικό της Κέντρο Ψυχολογικής Υγείας στην Νάξο.

Παράλληλα, ως εισηγήτρια έχει παραδώσει πλήθος σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων ποικίλης θεματολογίας.

Αντίστοιχα στο πλαίσιο της συνεχούς μάθησης, παρακολουθεί εξειδικευμένα σεμινάρια και συνέδρια σε διάφορους τομείς της ψυχικής υγείας.

 

Δραματοθεραπευτής

Δεστούνης Γεράσιμος

Ο Γεράσιμος Δεστούνης ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη δραματοθεραπεία στο Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανώτερης Ιδιωτικής Σχολής Δραματικής Τέχνης Παναγιώτας Μουστάκη-Βεάκη και ασκεί το επάγγελμα του ηθοποιού τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια.

Το 2015 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση στην Ατομική και Ομαδική  Συστημική Αναπαράσταση (Μέθοδος Bert Hellinger, στο Κέντρο εκπαίδευσης: «ΜΗΛΟ», “Συστημική Αναπαράσταση και   Συστημική Θεραπεία”), έκτοτε συντονίζει συστημικές αναπαραστάσεις ομαδικές και ατομικές.

Από το  2006 έως και σήμερα εργάζεται στη Μονάδα Απεξάρτησης Τοξικομανών Ψ.Ν.Α.- 18ΑΝΩ ως δραματοθεραπευτής. Έχει εργαστεί  κυρίως τα τελευταία χρόνια στο Ειδικό Πρόγραμμα Εξαρτημένων Γυναικών και Μητέρων καθώς και στo τμήμα Προβληματικής Χρήσης του Διαδικτύου και Τζόγου.

Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε συνέδρια, ως εκπαιδευτής σε βιωματικά σεμινάρια δραματοθεραπείας στο πλαίσιο εκπαίδευσης της Μονάδας Απεξάρτησης του 18ΑΝΩ καθώς και ως συντονιστής σε βιωματικά σεμινάρια. Υπήρξε εισηγητής στα πλαίσια μεταπτυχιακού προγράμματος «Ψυχικής Υγείας » του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πέρα από την πρακτική του άσκηση στο Κ.K.Ψ.Υ. Ζωγράφου  σε Ενήλικες με ψυχωτική διαταραχή, προσέφερε και εθελοντικά της υπηρεσίες του για ένα χρόνο στο συγκεκριμένο χώρο. Είναι μέλος της Ένωσης Δραματοθεραπευτών & Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας (ΕΔΠΕ).

 

Υπεύθυνος του Gestalt Institute of San Francisco στην Ελλάδα και Assistant Trainer

Τζαχάνης Δημήτρης

Έχει σπουδάσει Κοινωνική Ανθρωπολογία (BA) στο Καντέρμπουρι της Αγγλίας και έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχανάλυση (MA) στο Λονδίνο.

Είναι τελειόφοιτος Σωματικός Ψυχοθεραπευτής του ΕΙΝΑ (Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης του Χαρακτήρα). Έχει επίσης εκπαιδευτεί στη θεραπεία Gestalt από το Gestalt Institute of San Francisco.

Επιπλέον εκπαιδεύτηκε στη θεραπεία τραύματος και μετατραυματικής διαταραχής (PTSD) και στη διαχείριση και θεραπεία πένθους με τη Dr. Jane Simington.

Εμπνέεται ιδιαίτερα από την υπερπροσωπική ψυχοθεραπευτική φιλοσοφία και στην προσέγγισή του ενσωματώνει στοιχεία από πολυάριθμα εκπαιδευτικά και βιωματικά σεμινάρια διαφορετικών θεραπευτικών προσεγγίσεων.

Εργάζεται ατομικά και με ομάδες και σχεδιάζει και συντονίζει θεραπευτικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια.

 

Ψυχολόγος

Άννα Λούζη

Η Άννα Λούζη είναι ψυχολόγος, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έπειτα συνέχισε τις σπουδές της στο Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας «ΑΙΩΝ».

Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟΥ» όπως και Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών και Προαγωγής της Υγείας του Δήμου Ζωγράφου. Συνάμα, ως ψυχολόγος – δραματοθεραπεύτρια ασχολήθηκε με παιδιά και εφήβους και παράλληλα παρείχε συμβουλευτική γονέων σε κέντρα ειδικών θεραπειών.

Επίσης, έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε ποικίλα συνέδρια και ως συντονίστρια σε ομάδες αυτογνωσίας. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια και σεμινάρια πάνω στον τομέα της ψυχολογίας.

 

Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια

Μαρκάκη Ευαγγελία

Μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας Προϊατρικές Σπουδές στο DRAKE UNIVERSITY PREMEDICAL SCHOOL U.S.A.

Πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Ειδικότητα Ψυχιατρική.

Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Κοινωνική Ψυχιατρική (Πανεπ. Ιωαννίνων).

Ολοκλήρωση Ψυχαναλυτικής Εκπαίδευσης στην Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία
Μετεκπαίδευση στην Συστημική Ψυχοθεραπεία , Θεραπεία Ομάδας και Θεραπεία Οικογένειας

Μετεκπαίδευση στην Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία

Μετεκπαίδευση στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία

Συμμετοχή ως μέλος Οργανωτικής Επιτροπής Πανελληνίων Ψυχιατρικών και Ψυχαναλυτικών Συνεδρίων.

Ανακοινωθείσες εργασίες σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια καθώς και συμμετοχή ως ομιλήτρια σε Στρογγύλες Τράπεζες, Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Συνεδρίων και Ημερίδων.

  • Επιστημονικές Εταιρείες – Οργανώσεις – Εθελοντική Δράση
    Επιστημονικός Συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας
  • Ιδρυτικό Μέλος και Ενεργό Μέλος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, ΙΣΑ
  •  Πρόεδρος του Κλάδου Ιδιωτικής Ψυχιατρικής της ΕΨΕ
  • Εκπρόσωπος της ΕΨΕ στην Ένωση Επαγγελματικών Ειδικοτήτων
  • Εκπρόσωπος της ΕΨΕ στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ)
  • Μέλος επιτροπής σύνταξης των Θεραπευτικών Ψυχιατρικών Πρωτοκόλλων
  • Ιδρυτικό μέλος της Open Health Alliance
  • Ιδρυτικό μέλος και Ταμίας της ΠΕΠΦΥ-ΕΟΠΠΥ
  • Εντεταλμένο μέλος της Επιτροπής ελέγχου καλής λειτουργίας των Ιδ. Κλινικών στην Περιφέρεια.

Συμμετοχή σε Επιτροπές
α) Εφαρμογής Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων

β) Εφαρμογής Διαγνωστικών Εξετάσεων

γ) Εφαρμογής Συνταγογράφησης στην ΗΔΙΚΑ

 

Γενικός Ιατρός

Τσόπελας Αλέξανδρος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Τελείωσε την Ιατρική Αθηνών το 1998 με υποτροφία από το δεύτερο έτος. Εκπαιδεύτηκε για δύο χρόνια στον ιατρικό βελονισμό και στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική (2002-2004).

Τελείωσε την ειδικότητα της γενικής ιατρικής στο Cambridge της Αγγλίας(2007). Στην Αγγλία έγινε μόνιμο μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου των γενικών ιατρών μετά από εξετάσεις.

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον Σακχαρώδη Διαβήτη (Huddersfiled University) , στην Δερματολογία (Cardiff University) και εκπαιδεύτηκε στην κλινική ύπνωση στο London College of Clinical Hypnosis.

Από το 2010 που γύρισε στην Ελλάδα ζει στην Κέρκυρα όπου διατηρεί το ιδιωτικό του ιατρείο ασκώντας τη γενική ιατρική παράλληλα με τον ιατρικό βελονισμό και την κλινική ύπνωση με σκοπό την καταλληλότερη θεραπεία για τον κάθε ασθενή.

 

NLP Master Practitioner

Αγγελική Μπόρα

Με καταγωγή από την ορεινή Αρκαδία, μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα.
Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών( Α.Σ.Ο.Ε.Ε) με ειδίκευση στην «Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων» . Επί σειρά ετών εργάστηκε ως ελεύθερη επαγγελματίας στο εμπόριο και στις πωλήσεις.

Στη συνέχεια οι προσωπικές της αναζητήσεις, η ανάγκη να γνωρίσει και να βελτιώσει τον εαυτό της, καθώς κ η αγάπη της στον Άνθρωπο έστρεψαν το ενδιαφέρον της στις σπουδές ανθρωπιστικών επιστημών.

Πιστοποιήθηκε από το Παν.Αιγαίου μέσα από το πρόγραμμα «Συμβουλευτική, Coaching,mentoring» ως Life coach. Συνέχισε την εκπαίδευση της στο ΝLP από το Metamathesis και πιστοποιήθηκε ως N.L.P practitioner από τον J.Grinder,Bostic,Carrol. Πιστοποιήθηκε επίσης ως Mindfulness coach.

Παρακολούθησε σεμινάρια, συνέδρια, και εκπαιδεύσεις εναλλακτικών θεραπειών όπως Reiki , angelic quantum spirals, διαλογισμούς, κβαντικής θεωρίας και ανάλυσης, αυτογνωσίας και προσωπικής εξέλιξης.

Στη συνέχεια ακολούθησαν Προγράμματα με πιστοποιημένη εξειδίκευση στην Κοινωνική Ανθρωπολογία, Κρίσεις πανικού C.B.T , Ψυχολογικές Πρώτες Βοήθειας, Rlay Therapy, Tony Robbins ( unless the power ..)κ.α

Είναι ιδρυτικό μέλος στο σύλλογο HCCMA ( Coaching, Counseling, mentoring Ελλάδας) πρώην ταμίας και νυν μέλος την ελεγκτικής επιτροπής.

Είναι ιδρυτικό μέλος του σωματείου της Mentoria (εκπαίδευση δίχως όρια) Συμμετέχει σε πολλούς συλλόγους εθελοντικής δράσης (Help the people, Hopeaholics).
Αγαπά την ουσιαστική επικοινωνία, Αγαπά τα παιδιά, Αγαπά τη χαρά, Αγαπά τη θάλασσα και τη φύση, Λατρεύει τα ταξίδια ..δηλώνει ταξιδιώτισσα εσαεί στο «στο πλοίο του ονείρου» εκεί που ΝΟΥΣ, ΨΥΧΗ, ΣΩΜΑ, βρίσκονται σε πλήρη αρμονία, χαρά και Ευδαιμονία

…και το ταξίδι συνεχίζεται..

«Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να ’ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις..» Κ. Καβάφης.

 

Επικοινωνιολόγος, Mentor, Life & Executive Coach

Χαρόπουλος Νίκος

Ο Νίκος Χαρόπουλος είναι Επικοινωνιολόγος, Mentor, Life & Executive Coach, Eπιστημονικός Συνεργάτης Facelife // www.facelife.gr

Οι σπουδές του πραγματοποιήθηκαν στο Πολιτικό της Νομικής Αθηνών και στη συνέχεια στο Κολλέγιο Δημοσιογραφίας, έδωσαν το επιστημονικό / θεωρητικό υπόβαθρο για μια μεγάλη καριέρα που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 από εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Οι απαραίτητες εξειδικευμένες σπουδές στη διαφήμιση (Professional Diploma in Advertising) ενισχύουν τις δεξιότητές του και το επαγγελματικό του ταξίδι, συνεχίστηκε σε αμιγώς ελληνικές αλλά και πολυεθνικές διαφημιστικές εταιρείες.

Προσωπικός Σύμβουλος – Συγγραφέας

 

Life & Executive Coach

Τσαπραλή Ζέττα

H Ζέττα Τσαπραλή είναι Life & Executive Coach.

Η Ζέττα Τσαπραλή γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Για περισσότερα από 20 χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Από θέση ευθύνης και με κύριο γνώμονα το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα, εκπαιδεύεται, ενημερώνεται και σχεδιάζει σύγχρονες εκπαιδευτικές ενότητες μέσω σεμιναρίων, workshops και εισηγήσεων σε ειδικά target groups ενηλίκων. Το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας της αφοσιώθηκε στη συνεργασία με ομάδες στελεχών και στη συνέχεια με την αξιολόγηση παρεχόμενων υπηρεσιών, με σαφή προσανατολισμό στον άνθρωπο.

Οι σπουδές της στο coaching ήρθαν ως απόρροια της βαθιάς της πίστης στην εξέλιξη του ανθρώπου και των δυνατοτήτων του. Ολοκλήρωσε επιτυχώς το πρόγραμμα coaching του ΕΚΠΑ και στη συνέχεια του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς επίσης απέκτησε και τον τίτλο του Executive coach από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Παράλληλα και με κορμό τις κύριες αυτές εκπαιδεύσεις, έλαβε επιπλέον πιστοποιήσεις από διάφορα προγράμματα, όπως παιδοψυχολογία – παιδοψυχιατρική, cbt (γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία), ψυχολογικές πρώτες βοήθειες, οικογενειακό δίκαιο κ.α. Είναι Ιδρυτικό μέλος του συλλόγου HCCMA (Hellenic Counseling, Coaching, Mentoring Association).

Παρέχει υπηρεσίες life & executive coaching σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

 

Ψυχοθεραπευτής Κλινικός Υπνοθεραπευτής

Παναγιωτόπουλος Δημοσθένης

Ο Δημοσθένης Παναγιωτόπουλος ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως Ψυχοθεραπευτής-Φιλοσοφικός Σύμβουλος, Γνωσιακός Συμπεριφορικός Κλινικός Υπνοθεραπευτής.

Έχει λάβει Δίπλωμα στη Φιλοσοφική Συμβουλευτική, Φιλοσοφική Ανθρωπολογία, Φιλοσοφία & Αφηγηματολογία και Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία.

Επίσης έχει ολοκληρώσει Διετή Εκπαίδευση στον Ιατρικό Ωτοβελονισμό-Ωτοδιάγνωση-Ωτοθεραπεία. Ταυτόχρονα έχει πραγματοποιήσει Msc Νευροψυχολογία & Γνωσιακή Νευροεπιστήμη University of Essex και Master of Arts in Philosophical Counseling.

Ακολουθεί ένα πλήθος εκπαιδεύσεων:

Life Coaching, Ψυχολογία- Συμβουλευτική Προπονητικής ζωής

και πιστοποιήσεων :

Τheory of Reinforcecement and Psychanalytic Therapy,

Cognitive Behavioural Hypnotherapy (CBH) for Anxiety Disorders,

Cognitive Behavioural Hypnotherapy (CBH) – Clinical Interviewing: Intake, Assesment, & Therapeutic Alliance.

Cognitive Behavioural Hypnotherapy (CBH) For Mood Disorderσ

G. Egan’s Skilled Helper Model: A Problem – Solving Approach to Helping.

 

Προσωπικός Σύμβουλος – Συγγραφέας

Ζερβάκης Μανώλης

Ο Μανώλης Ζερβάκης είναι Life Coach, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης.

Επαγγελματικά ασχολήθηκε ως ηθοποιός στο περιφερειακό θέατρο Κρήτης «Μίνωα». Το 2005 ξεκίνησε να συμμετέχει σε παραστάσεις και καλοκαιρινές περιοδείες σε όλη την Κρήτη, καθώς απέκτησε ενεργή συμμετοχή σε κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς του Ηρακλείου. H αγάπη μου για το θέατρο την οδήγησε το 2008 στην Αθήνα όπου σπούδασε στην Ακαδημία Τέχνης Ακμή Υποκριτική Θεάτρου – Κινηματογράφoυ. Στη συνέχεια απέκτησε τον τίτλο B.A. in Performing Arts από το Queen Margaret University of Ενδιβούργου. Στην Αθήνα εργάστηκε στον τομέα του ως ηθοποιός στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Η αναζήτηση των καλύτερων επιλογών, της ποιοτικής ζωής, της ανάπτυξης σε κάθε τομέα, καθώς οι γνώσεις από τις σπουδές, την επαγγελματική της εμπειρία και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο την οδηγήσαν στις σπουδές του Life Coaching και της Κοινωνικής Θεολογίας. Σήμερα εργάζεται ως μηχανικός – σύμβουλος επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας στην εργασία και προσωπικής Ανάπτυξης – Life Coach.

 

Γνωσιακός Συµπεριφορικός Κλινικός Υπνοθεραπευτής

Νεκτάριος Κυρήκος

Ο Νεκτάριος Κυρήκος είναι  κάτοχος διπλώµατος επαγγελµατικής µετεκπαίδευσης και  εξειδίκευσης στη Θεραπευτική Κλινική Ύπνωση και στη Γνωσιακή Κλινική Υπνοθεραπεία.

Επιπλέον, έχει λάβει πλήθος Εκπαιδεύσεων & Πιστοποιήσεων που αφορούν:  Κλινική Ύπνωση, Ανάδρομη Ύπνωση, Gestalt, CBT,  Ψυχοσωματική Ιατρική και Ψυχοδυναμική Συμβουλευτική.

Είναι πλήρες µέλος της Ένωσης Επαγγελµατιών Κλινικών Υπνοθεραπευτών (Professional Hypnotherapy Practitioner Association PHPA).

Η ενασχόληση και η αγάπη του για το ΤΑΙ ΤΣΙ (TAI CHI) τον

οδήγησαν να ασχοληθεί µε το θεραπευτικό ΤΣΙ ΚΟΝΓΚ (CHI KONG),

την κβαντική θεραπεία και µε πολλές εναλλακτικές ενεργειακές

θεραπείες. Επίσης, είναι Ενεργειακός θεραπευτής και Reiki Master Teacher µέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Ρέικι.

Είναι Animal Reiki Practitioner και έχει επίσης εκπαιδευτεί από την

Cathy Colins στην Επικοινωνία µε τα Ζώα µέσω Τηλεπάθειας (Animal

Communication).

Η εκτεταµένη εκπαίδευση του σε πληθώρα ψυχοθεραπευτικών και

εναλλακτικών θεραπευτικών προσεγγίσεων συνεισφέρουν στην

ολιστική αντίληψη του για τα ποικίλα ψυχοσωµατικά συµπτώµατα και

διαταραχές.

Συνδηµιουργός σειράς βιωµατικών σεµιναρίων <Ψυχο-Λογικής

Υπνοθεραπείας- Ευτυχισµένος Νους, Ευτυχισµένη Ζωή! Σε µόλις 5

βήµατα! >.

Συνεχίζει τις σπουδές του στο διεθνώς πιστοποιηµένο εκπαιδευτικό

πρόγραµµα Clinical NLP and Mindfulness Practitioner & Advanced

Ericksonian Hypnotherapy Practitioner.

 

Ψυχολόγος-Κλινική Νευροψυχολόγος

Παπαχρηστοπούλου Ευγενία

Η Ευγενία Παπαχρηστοπούλου είναι Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας εν αποστρατεία. Παράλληλα με τα στρατιωτικά της καθήκοντα, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές της  στο Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια εξειδικεύθηκε στην Κλινική Νευροψυχολογία φοιτώντας σε Μεταπτυχιακό της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Τα τελευταία χρόνια της στρατιωτικής της καριέρας υπηρέτησε στο Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Παιδιών του Πολεμικού Ναυτικού όπου απέκτησε πολλαπλή εμπειρία σε νευροψυχολογικές αξιολογήσεις παιδιών και εφήβων καθώς και σε ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις.

Δραστηριοποιήθηκε εθελοντικά στις δράσεις του Κέντρου Νοητικής Ενδυνάμωσης της Νευρολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών  πραγματοποιώντας πλήθος νευροψυχολογικών αξιολογήσεων σε ενηλίκους, ενώ συμμετείχε  και σε ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης ηλικιωμένων.

Σήμερα  διατηρεί ιδιωτικό γραφείο. Ταυτόχρονα είναι καθηγήτρια Κλινικής Νευροψυχολογίας  στον Τομέα Ψυχολογίας στο Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδας (SCG).

Έχει συμμετοχές σε πολλά συνέδρια νευρολογικού ή παιδοψυχολογκού ενδιαφέροντος με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις.

Έχει κάνει πολλές μετεκπαιδεύσεις σε αντικείμενα νευροψυχολογικού ενδιαφέροντος.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν την ψυχολογία παιδιών και εφήβων (παιγνιοθεραπεία, μετεκπαιδευτικό σεμινάριο για τη ΔΕΠ-Υ). Τον τελευταίο χρόνο παρακολούθησε το Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο : Επαγγελματική Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διοργανώνει ομιλίες σε σχολεία και σε κέντρα ηλικιωμένων για ενημέρωση σε τρέχοντα θέματα.

Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και σε ιστοσελίδες ψυχολογικού ενδιαφέροντος.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας.

 

Ψυχολόγος

Χριστοφόρου Αντιγόνη

Η Αντιγόνη Χριστοφόρου έχει γεννηθεί τον Οκτώβριο του 1966 στην Αθήνα.
Σπούδασε ψυχολογία και εκπαιδεύτηκε στην προσωποκεντρική προσέγγιση.
Τον Ιούλιο του 2003 απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Δραματοθεραπεία, από το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ. Παράλληλα έχει εκπαιδευτεί στην τεχνική της προφορικής αφήγησης, (Σάσα Βούλγαρη), στο θεατρικό παιχνίδι, (Ξένια Καλογεροπούλου) και στον αυτοσχεδιασμό, (Κώστας Γάκης).

Έχει πιστοποίηση στη Συστημική Αναπαράσταση.

Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της παρακολουθώντας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Συντονιστών Ομάδων γονέων και ομάδων εφήβων, από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια δραματοθεραπείας και σε σεμινάρια μέσω τεχνών με Έλληνες και ξένους συντονιστές (Dr. Sue Jennings, Robert Landy, Mooli Lahad, Moreno, Joseph Ofer Katzir, Λ. Γιώτης, Στ. Κρασανάκης, Ε. Ζαφειροπούλου).

Για 5 χρόνια εργαζόταν στο κέντρο απεξάρτησης «Θησέας», (Δήμος Καλλιθέας), με εφήβους τοξικομανείς και τις οικογένειές τους. Επίσης εργάστηκε 3 χρόνια στο ψυχοθεραπευτικό κέντρο «Οικογένεια» με εφήβους και ενήλικες. Από το 2007 εργάστηκε ως εξωτερικός συνεργάτης (εκπαιδεύτρια) στον Εκπαιδευτικό Όμιλο «ΞΥΝΗ» στο μεταπτυχιακό τμήμα ψυχολογίας του Mediterranean College.

Από το 2000 έως σήμερα εργάζεται μόνιμα ως Δραματοθεραπεύτρια στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί», στο Τμήμα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ.

Ανήκει στους Γιατρούς του Κόσμου στο πρόγραμμα «Μείωση της Βλάβης. Οι Δρόμοι της Αθήνας», φροντίζοντας χρήστες ουσιών.

Έχει γράψει άρθρα σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες. Έχει λάβει μέρος ως εισηγήτρια σε συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει καταχωρηθεί στην διεθνή εγκυκλοπαίδεια ‘Who is Who’ του εκδοτικού οίκου Verlag fuer Personenzyklopaedien AG.

Από το 2012 έχει δημιουργήσει και οργανώσει την μοναδική στην Ελλάδα, ”Θεατρική Ομάδα Απεξαρτημένων Αλκοολικών” που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία μέχρι σήμερα κάτω από την ομπρέλα του ΨΝΑ, δίνοντας θεατρικές παραστάσεις και μεταφέροντας μηνύματα, για μια ζωή καθαρή από ουσίες και ότι δε λέγεται πίνεται!

Δίνει διαλέξεις σε σχολεία, συλλόγους και συντονίζει βιωματικά εργαστήρια Δραματοθεραπείας σε όλη την Ελλάδα.

Είναι γραμματέας του Συλλόγου Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος,(ΕΔΠΕ).

Η Αντιγόνη Χριστοφόρου κάνει ατομικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας με ενήλικες, εφήβους, παιδιά, και διατηρεί ομάδες δραματοθεραπείας και ψυχοθεραπείας. Επίσης εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με χρήστες ουσιών, (αλκοόλ, ναρκωτικά), τις οικογένειές τους και το περιβάλλον τους.