Συναισθηματική Νοημοσύνη (EQ) και τεχνικές επικοινωνίας για καλύτερες σχέσεις

 

→ Νοιώθω ότι κανείς δεν με καταλαβαίνει;

→ Έχω κακή ή καθόλου επικοινωνία με τον σύντροφο μου;

→ Δεν μπορώ να επικοινωνήσω με το παιδί μου;

→ Πολλές φορές πρέπει να υψώσω την φωνή μου, να φωνάξω για να ακουστώ;

→ Θεωρώ ότι για να κάνω αυτό που θέλω, δεν μπορώ να αποφύγω την σύγκρουση;

→ Νοιώθω ότι βρίσκομαι σε αδιέξοδα τα οποία δεν μπορώ να τα συζητήσω με κανέναν;

→ Νοιώθω μόνος/η γιατί και να μιλήσω κανείς δεν θα ενδιαφερθεί;

Η Συναισθηματική Νοημοσύνη αποτελείται από έξι (6) τομείς δεξιοτήτων οι οποίες αποτελούνται από το κομμάτι της Αυτογνωσίας/Αυτοεπίγνωσης, την Ενσυναίσθηση, την Αυτοπεποίθηση, τα Κίνητρα Συμπεριφοράς, τον Αυτοέλεγχο/Αυτορρύθμιση και τις Κοινωνικές Δεξιότητες.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας επιτυχίας στην ζωή ενός ανθρώπου βασίζεται κυρίως στην χρήση και ανάπτυξη αυτών των 6 τομέων της Συναισθηματικής του Νοημοσύνης δηλ. πόσο ευτυχισμένος νιώθει, τι ποιότητα ζωής επιλέγει να έχει, τι ανθρώπους επιλέγει να έχει δίπλα του, πώς αισθάνεται, πως ελέγχει τις αρνητικές συμπεριφορές, τις αρνητικές σκέψεις και την σύγκρουση που μπορεί να βιώσει με άλλους ανθρώπους στην καθημερινότητα του. Σημαντικό είναι να μάθει πως να διεκδικεί, πως βάζει όρια, τι στόχους θέτει και πως θα τους εκπληρώσει με τις λιγότερες δυνατόν απώλειες στη ζωή του και με το μικρότερο κόστος! Τομείς δηλαδή κρίσιμοι για την επιτυχημένη πορεία του στην ζωή καθώς και πόσο πραγματικά ευτυχισμένος και πλήρης είναι ως άτομο.

Αυτή η ομιλία αποτελεί μια εισαγωγή στο μεγάλο θέμα ανάπτυξης της Συναισθηματικής μας Νοημοσύνης με στόχο την ενδυνάμωση των τεχνικών επικοινωνίας του ατόμου, δεξιότητες που έχουμε τόση μεγάλη ανάγκη κυρίως την εποχή των Social Media όπου ενώ φαίνεται ότι κυριεύει η εικονική-διαδικτυακή επικοινωνία, τα ποσοστά των ψυχικών διαταραχών, του γενικευμένου άγχους, των τοξικών σχέσεων, της ενδοοικογενειακής βίας, της απομόνωσης και της μοναχικότητας αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς.

 

Εισηγητές: Μαίρη Μπισμπίκη Διάρκεια: 2 ώρες

ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ. Παπανικολή 146, Χαλάνδρι Τ.Κ. 152-32 Τ. 215 515 1681, 211 118 5253 info@kethesy.gr